Hlavní obsah

Módní vlna 2010: Tohle musíte mít!

Foto: shutterstock.com

Co z vašeho šatníku vyřadit?Foto: shutterstock.com

Reklama

Také rády podléháte módním novinkám a neváháte si je okamžitě pořídit? Bohužel ty nej trendy výkřiky vydrží nejméně a musíte počítat s tím, že se okoukají a vyjdou z módy. S jakými kousky byste se tedy měly rozloučit a které můžete ještě směle nosit?

Článek

Ano, ano, také vím, že bych si měla kupovat hlavně nadčasové kvalitní oblečky, které je možné mezi sebou dobře kombinovat a nosit je prakticky celoživotně. Také vím, že vyhazovat příliš peněz za módní výstřelky je hloupost. Ale myslete na to, když jdete kolem obchodu, který nabízí právě to tričko, jež měla na sobě nedávno Rihanna! Navíc móda je hlavně hra a kdo si hraje, nezlobí! Takže si nějaký ten módní kousek zaslouží prostě každý!

Proužky pouze pro námořníky

Vy jste nosily pruhy a proužky ještě loni? Možná v některých oděvech se ještě unést daly, ale teď je nemilosrdně vymeťte ze šatníku! Pouze pokud máte v plánu, že vyzkoušíte námořnický vzhled, pak vytáhněte klasické modrobílé proužkované tričko.

Legíny jsou nesmrtelné

Legíny přišly znovu do módy před pár lety a zdá se, že jejich pozice je stále neotřesitelná. A věřím, že vám tato skutečnost udělala velkou radost – legíny si oblíbil skoro každý. Nejmodernější je v současnosti jejich kombinace s vysokými kozačkami, delší pletenou vestou a páskem. Nosí se dlouhé, v létě budete moci sáhnout i po tenčích a kratších variantách. Pokud vám není šestnáct, zbavte se ale džínů typu ,,druhá" kůže, které se s legínami někdy pletou.

Foto: fashion.onblog.at

Vysoké kozačky se stále nosíFoto: fashion.onblog.at

Kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena se nejlépe kombinují právě s výše zmíněnými legínami. Pokud patříte k těm, které takto rády ukazují štíhlé nožky světu, pak vás nezklameme. Těchto kozaček se nemusíte zbavovat, ale noste je s klidem dále. Kromě toho, že jsou pohodlné, vás i zahřejí, což zejména v brutálním počasí, které tuto zimu panuje, jistě ocení každá z nás. Jsou ale vaše kozačky příliš špičaté? Pak pryč s nimi! Nejen že nejsou zrovna pohodlné, ale jsou už totálně out!

Kára už ne na všem možném

Károvaný vzor byl původně určen pouze pro svetry a vesty. Před pár lety se však stal natolik moderní a populární, že za chvíli zdobil kde co – i zcela sportovní oblečení, jako jsou trička a mikiny s kapucí. Módní úlety tohoto typu již povoleny nejsou! Pokud se vám tento vzor zalíbí, pak si odpusťte provedení na mikinách a pořiďte si klasický kvalitní vlněný svetr. Je nadčasový a zahřeje!

Šátky kolem krku ano

I šátky kolem krku, uvázané cípem dopředu, se vrátily z osmdesátých let. V současné době takto nosí hlavně mládež šátky „palestinských bojovníků za svobodu“. Ten, kdo chce být elegantnější, zvolí šátek klasičtější, ale dostatečně veliký a splývavý, aby šel takhle uvázat. I v tomto trendu můžete letos pokračovat. ,,Palestiny" ale ponechejte raději punkové mládeži!

Foto: shutterstock.com

Námořnické proužky a legíny jsou OKFoto: shutterstock.com

Kovbojky nejsou mimo

Obzvláště pokud není vaše pozadí velikosti kulečníkové koule, jste si mohly oblíbit delší blůzy košilového střihu se sedlem, které se často šijí z měkkého flanelu a kostkového vzoru. Tyto sympatické košile ze svého šatníku rozhodně vyřazovat nemusíte a místo na chalupě je noste i ve městě!Pokud je ale vaše kovbojská košile kraťoučká a ještě navíc třeba zdobená třpytivými kamínky, poskytněte ji někomu třeba na maškarní!

Další kostlivci ve skříni

Uplynulé roky přinesly několik výrazných vzorů a trendů, které se neměly objevit už ani loni. Zdobí snad ještě některý z vašich oděvů lebky? Ale no tak, jste snad pubertální dorostenka se sklonem ke stylu emo? A což takhle bokové džíny s proklatě krátkým zipem a – ó hrůzo hrůz – a vykukujícími tangami? A což takhle boty s ďábelsky ostrou špičkou? Krátká trička odhalující pupík? To vše už dávno mělo zmizet z vašeho šatníku!

Co nesvlékejte

Zbavovat se naopak nemusíte pletenin, i těch s kratšími rukávy a nápadným zapínáním. Delší trička se spadlými rukávy vás také mohou zdobit stejně jako kotníčkové botky. A pokud jste si loni pořídily balonovou sukni, pak jste udělaly velmi dobře, protože se bude jednat o velký trhák sezony!

Reklama

Související témata:

Načítám