Hlavní obsah
3,5
(25)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Čočková polévka je oblíbená nejen v zimním období. Máme tu pro vás tip, jak si ji udělat trochu jinak, a pro inspiraci jsme se stavili ve Španělsku. Co takhle dát si ji s masovými kuličkami?

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Čočkový základ
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks rajčat
  • 1,25 hrnku čočky
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks brambor
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Masové kuličky
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 200 g vepřového mletého masa
  • 2 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka celého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Masové kuličky nemusíte dávat jen do omáčky, i když v ní jsou také skvělé! Zkuste je přidat do polévky, a pro někoho nudný pokrm tak snadno proměníte v luxusní a vymazlený chod.

Postup

01.

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, na drobné kousky pokrájené rajče a duste asi 12 minut. Přidejte římský kmín, sůl a pepř. Nechte rozvonět. Pak přidejte na kostičky pokrájené brambory a na kolečka nakrájenou mrkev. Přisypejte čočku a podlijte přibližně litrem vody. Přiveďte k varu.

02.

V míse smíchejte všechny ingredience na kuličky. Z hmoty v dlaních vytvarujte asi 16 stejně velkých kuliček. Přidejte je do polévky a vařte, dokud nebude vše měkké. Na posledních 10 minut přidejte na kousky nakrájenou červenou papriku. Podávejte posypané natí z jarní cibulky.

Reklama

Načítám