Hlavní obsah

Čokoládové makronky

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Čokoládové makronky se rozplývají na jazyku. Jsou sice pracnější - a málokdy nějaká zbyde, ale i tak je to klasika!

Ingredience pro:
10 kusů
Makronky
  • 3 bílky
  • 25 g cukru krupice
  • 200 g cukru moučka
  • 100 g mletých mandlí
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g čokolády
  • 3 lžíce kakaa
Článek

Postup

Krok 1: Vyšlehejte vaječné bílky s cukrem krupice. Poté do nich zlehka vmíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Měla by vzniknout lepivá směs, která drží při sobě.

Krok 2: Plech vyložte pečicím papírem a lžící z těsta tvořte placičky, zhruba o průměru 3 centimetry. Pečte 20 minut při 140 stupních Celsia. Po vyndání z trouby nechte zcela zchladnout, až poté je přendejte na talíř!

Krok 3: Mascarpone smíchejte s nastrouhanou čokoládou a kakaem. Krémem naplňte zdobičku, na jeden klobouček makronky krém naneste, přiklopte druhým a máte hotovo! Makronky se často ještě barví potravinářskými barvivy nebo kakaem, takže pokud máte náladu na experimenty, hurá do toho!

Stále jste nepřišli na to, jak oddělit žloutek od bílku bez ztrát? Poradíme vám.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 5. 2011

Reklama

Sdílejte článek