Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Čokoládové makronky se rozplývají na jazyku. Jsou sice pracnější, ale odmění vás svou lahodnou chutí.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Makronky
  • 3 ks bílku
    3
  • 25 g cukru krupice
  • 200 g cukru moučka
  • 100 g mletých mandlí
    8
Krém
  • 250 g mascarpone
    7
  • 100 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 3 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte vaječné bílky s cukrem krupice. Poté do nich zlehka vmíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Měla by vzniknout lepivá směs, která drží při sobě.

02.

Plech vyložte pečicím papírem a lžící z těsta tvořte placičky, zhruba o průměru 3 centimetry. Pečte 20 minut při 140 stupních Celsia. Po vyndání z trouby nechte zcela zchladnout, až poté je přendejte na talíř!

03.

Mascarpone smíchejte s nastrouhanou čokoládou a kakaem. Krémem naplňte zdobičku, na jeden klobouček makronky krém naneste, přiklopte druhým a máte hotovo! Makronky se často ještě barví potravinářskými barvivy nebo kakaem, takže pokud máte náladu na experimenty, hurá do toho!

Stále jste nepřišli na to, jak oddělit žloutek od bílku bez ztrát? Poradíme vám.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie1 326,73 kJ
Bílkoviny4,55 g
Tuky19,37 g
Sacharidy30,97 g
Sůl0,09 g
SAFA9,31 g
Vláknina2,11 g
Cukry28,96 g
Související témata:

Načítám