Hlavní obsah

Čokoládové orgie: Vláčné koláčky jsou navíc bez mouky!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořká čokoláda, mleté ořechy a broskve jsou hlavními ingrediencemi dnešního moučníku. Skvělé čokoládové koláčky provoní celý váš byt a máte je během chvíle na stole, tak s chutí do pečení!

Článek

Honí vás mlsná? S naším úžasným receptem jí můžete běžet klidně naproti. Tyhle voňavé koláčky si můžete vychutnat bez větších výčitek – neobsahují totiž žádnou mouku. Navíc jsou neuvěřitelně vláčné a na jejich čokoládovou chuť hned tak nezapomenete.

Čokoládové koláčky s broskvemi

Na 8 formiček o průměru 8 cm potřebujete: 80 g másla, 80 g hořké čokolády, 2 lžíce rumu, 100 g mletých ořechů (použila jsem kešú a lískové ořechy), 3 bílky, 3 žloutky, 60 g třtinového cukru, 2 broskve, máslo na vymazání, mleté ořechy na vysypání. Na ozdobu: strouhaný kokos, kousky čokolády

Postup: Nejdříve vymažte formičky máslem a vysypejte mletými ořechy, kokosem či moukou dle libosti. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Broskve umyjte, vyjměte pecku a nakrájejte na měsíčky.

Připravte vodní lázeň, nad kterou rozpustíte máslo a čokoládu. Po rozpuštění vmíchejte rum a odstavte z tepla. Namelte ořechy dle vlastní preference a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimíchejte.

V jedné míse vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem do světlé pěny, v druhé míse zase bílky do tuhého sněhu. Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmíchejte k čokoládové směsi.

Těsto vlijte do připravených formiček. Do každé dejte navrch dva až tři měsíčky broskve, posypte kokosem a kousky hořké čokolády. Formičky vyskládejte na plech a pečte přibližně třicet minut. Proveďte test špejlí, abyste se přesvědčili, zda jsou hotové.

Tip: Ovoce v koláčcích můžete zaměňovat dle sezony. Vyzkoušejte je také třeba se švestkami nebo hruškou, posypané mandlovými plátky.

Už rozehříváte troubu?

Reklama

Související témata:

Načítám