Hlavní obsah

Ideální na cesty! Domácí čokoládové tyčinky s ořechy

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibalte s sebou na výlet skvělou zdravou svačinku, která vás nabije energií! Domácí čokoládové tyčinky s ořechy, semínky a quinoou jsou překvapivě jednoduché a neskutečně dobré! Nejen vaše ratolesti je budou zbožňovat.

Článek

Chystáte se na výlet a přemýšlíte, jakou svačinku zvolit? V tom případě pro vás máme skvělý tip – výživné domácí tyčinky s ořechy, semínky, quinoou a čokoládou, které vám dodají energii a skvěle si na nich pochutnáte. Najdete v nich jen to, co máte rádi, a věřte, že se budete těšit, až se do nich zakousnete. Čeká vás zajisté nejen pěkný výlet, ale i zaručeně skvělá odměna plná zdravých surovin!

Čokoládové tyčinky s ořechy a quinoou

Na formu o velikosti 18 x 14 cm (12 kusů) potřebujete: 90 g datlí, 40 g arašídového másla, 30 g sezamové pasty (tahini), 30 g medu, ½ lžičky vanilkového extraktu, 50 g loupaných mandlí vcelku, 50 g slunečnicových semínek, 50 g dýňových semínek, 90 g bílé quinoy, 200 g hořké čokolády (70 %), 15 g pistácií, 15 g mandlových plátků

Postup: Začněte s quinoou, kterou je třeba nasucho na pánvi opražit dozlatova. Dejte pozor, abyste ji nespálili, a pořád ji míchejte, trvá to jen chvilku. Poté ji nechte vychladnout. Do mixéru vložte datle, arašídové máslo, pastu tahini, med a vanilkový extrakt a rozmixujte. Rozmixovanou směs přendejte do mísy a k ní postupně přidejte nahrubo posekané mandle a dýňová semínka, slunečnicová semínka a opraženou quinou. Vše poctivě rukama propracujte.

Jakmile vznikne tuhá směs, napěchujte ji do formy vyložené pečicím papírem a dejte prozatím stranou. V horké vodní lázni rozehřejte čokoládu a tou pak směs ve formě polijte. Čokoládu posypte nasekanými pistáciemi a mandlovými plátky. Nechte v lednici nejlépe přes noc. Druhý den pokrájejte na 12 tyčinek.

Tip: Vyzkoušejte alternativu s pekanovými či vlašskými ořechy. Quinou můžete zase zkusit nahradit opraženým sezamem nebo přidejte i sušené ovoce. Zkrátka to, co máte rádi!

Už víte, kam s sebou přibalíte tuto výživnou svačinku?

Reklama

Načítám