Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Buchta z podmáslí je snadná, krásně vláčná a skvěle chutná, zvláště, když ji doplníte máslovo-jogurtovým krémem a přelijete čokoládovou polevou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml oleje
  • 2 ks vejce
    3
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 200 ml podmáslí
    1
Krém
  • 200 g másla
    7
  • 1,5 hrnku cukru moučka
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
Na ozdobu
  • 250 g čokoládové polevy
  • 1 hrst mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo rozšlehejte s cukrem a vlažným jogurtem na krém.

02.

Mouku promíchejte s cukrem, práškem do pečiva a kakaem, přidejte podmáslí nebo kyšku, olej a vejce a umíchejte těsto, které upečte na vymazaném a vysypaném plechu. 

03.

Po vychladnutí plát potřete krémem, polijte čokoládovou polevou a ozdobte půlkami mandlí nebo ořechy.

Načítám