Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Čokoládový koláč s třešňovou omáčkou je v mikrovlnce připravený za chviličku - a navíc báječně chutná!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 lžíce mléka
  • 2 ks vejce
  • 25 g kakaa
  • 75 g polohrubé mouky
  • 75 g cukru
  • 75 g másla
  • 1 balíček prášku do pečiva
Na dozdobení
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 50 g třešňového topingu
Článek

Postup

01.

Změklé máslo smíchejte s cukrem, moukou, kakaem, vajíčky, práškem do pečiva a mlékem. Pokud máslo nechá hrudky, vložte těsto asi na 40 vteřin do mikrovlnky na střední stupeň a ještě jednou důkladně promíchejte.

02.

Formu na koláč (nebo skleněnou zapékací misku) lehce vymažte tukem, nejjednodušší je vytřít ji v oleji namočenou papírovou utěrkou.

03.

Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto a to vložte na 4,5–5,5 minuty do mikrovlnky puštěné na plný výkon. Těsto je i po „upečení“ hezky pružné a měkké na dotek.

04.

Koláč vyklopte, pocukrujte a ozdobte třešňovým topinkem (koupíte ho v obchodech, je to ovocná omáčka v lahvičce nachystaná ihned na zdobení), případně jakýmkoliv ovocem, které máte po ruce, nebo šlehačkou.

Reklama

Související témata:

Načítám