Hlavní obsah

Cvičení na karpální tunely: Snadné a rychlé!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postihuje každého, kdo dlouho sedí u počítače, ale také třeba servírky nebo hudebníky. Syndrom karpálního tunelu je nejčastější onemocnění ruky dnešní doby. Řešením může být cvičení – víme, jak na to!

Článek

Problémy přicházejí pomalu. Typickým příznakem je brnění nebo mravenčení v ruce. Důvodem bolestí je tlak na nerv v zápěstním kanálu, za který může stereotypní pohyb a námaha. Pokud se syndrom neřeší, přidává se k problémům pálení na zevní palcové straně dlaně, na palci i ukazováku a oslabená citlivost prstů. Ve vážnějších případech vystřeluje bolest až do celé paže a končí u ramene.

Co s tím? Řešení může být snazší, než si myslíte. Skvělou prevencí i léčbou je cvičení. Trenérka a výživová poradkyně Mgr. Alena Vídeňská vám ve videu předvede několik cviků, které snadno zvládnete sami doma a budete k tomu potřebovat jen pár minut. Poradí také, jak často cvičit, a kdy už raději navštívit lékaře. Zbavte se bolesti jednou provždy!

Jdete do toho s námi?

Reklama

Načítám