Hlavní obsah

Další módní tabu padlo! Do města můžete vyrazit v teplákách

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Měly bychom si narovinu přiznat, že jsme trochu zpohodlněly. Také máte dny, kdy se vám ta měkoučká teplákovka nechce vůbec odkládat? Vyřešte to jako hvězdy a s pomocí několika dalších kusů seskládejte ležérní, ale stále stylový outfit. A ano, můžete si v něm zaběhnout i do kavárny nebo obchodu.

Článek

Za přesun teplákových kalhot a mikin do měst samozřejmě nemůže jen aktuální pandemie, o módní soupravy byl velký zájem už před loňským jarem. Situace, ve které jsme, ale tento trend ještě umocnila. Zatímco před lety se k vlastnictví tepláků nikdo dobrovolně moc nehlásil, dnes jde o vysoce žádaný artikl milovaný všemi módními influencery a celebritami.

Pozor ale na přílišné zpohodlnění – pořád mluvíme o módě, která vyžaduje trochu úsilí. Pokud se proto rozhodnete vyrazit ven v teplákovce, doplňte ji důstojnými kousky a samozřejmě dbejte na to, aby byla samotná souprava v perfektní kondici. Chcete pár příkladů? Jdeme na ně.

Růžová bez rizika

Cítíte, že vám barvy automaticky zlepšují náladu? Věřte, že to samé mohou dělat i pro vaše okolí. Nebojte se proto při výběru teplákových kalhot sáhnout po svých barevných oblíbencích a v potaz klidně vezměte i růžovou. Ve spojení s klasickým béžovým trenčkotem a teniskami nevypadá ani infantilně, ani lacině.

Foto: Profimedia.cz

S čím kombinují teplákovku topmodelky? Elsa Hosk (32) nedá dopustit na starý dobrý trenčkot a bílé tenisky, které se hodí téměř ke všemu. Velkou roli tu sehrávají i doplňky – nápadité sluneční brýle a stylová kabelka celek jednoznačně povýšíFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina H&M, 799 Kč; teplákové kalhoty Adidas, prodává About You, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: trenčkot Mango, 1599 Kč; kabelka NA-KD, 1210 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Vogue, prodává Eyerim, 3169 Kč; gumička do vlasů Balmain, 990 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tenisky Adidas, 2490 Kč; ponožky Calzedonia s nápisem Green is Cool, 54 KčFoto: Archiv firem

Když si vystačíte s černou

Preferujete černou? Směle do ní. Tmavé provedení bavlně vyloženě sluší. Pokud chcete nasbírat plusové módní body, pátrejte po nevšedně řešeném kabátu, který celku rozhodně dodá na zajímavosti. S volbou obuvi se trápit nemusíte – opět to klidně vyřešte bílými teniskami, potažmo kotníkovými botami jako v posledním případě.

Foto: Profimedia.cz

Modelce Emily Ratajkowski (29) se podařilo dokonale skloubit pohodlí a styl. Přes černou soupravu přehodila super stylový kabát, ke kterému jsme vám našli cenově dostupnou variantu. Ani tady neopomíjejte doplňky – černý základ si je vyloženě žádáFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina Pull&Bear, 499 Kč; teplákové kalhoty Lindex, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Kabát Mango, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Quay Australia, prodává Zalando, 1200 Kč; tenisky Nike, prodává Eobuv, 1744 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Mohito, 199 Kč; set prstenů Pull&Bear, 249 KčFoto: Archiv firem

V jedné barvě

Monochromatický look má jednu obrovskou výhodu a teď nemluvíme o tom, že vám odpadá práce s kombinováním jednotlivých barev. Na mysli máme fakt, že oblečení v jedné barvě působí tak nějak více sofistikovaně. Pokud dáte dohromady mikinu, teplákové kalhoty i svršek v podobném odstínu, noste je pěkně pohromadě. Boty už do party samozřejmě ladit nemusí.

Foto: Profimedia.cz

Jedna barva a dost! Modelka Hailey Bieber (24) se do monochromu pouští často a dobře ví proč. Sázka na béžovou jí vyšla dokonale a pochvalu si zaslouží i za kombinaci různých textur. Pokud máte podobný medvídkový kabát, už víte, jak s ním naložitFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina 815 Kč, tepláky 695 Kč – Lipsy, prodává Next; kabát Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Horsefeathers, prodává Eyerim, 1499 Kč; tenisky Steve Madden, prodává Humanic, 1799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Liars & Lovers, prodává Zalando, 940 Kč; prsten YES, 590 KčFoto: Archiv firem

Černá versus bílá

Máte rády módní kontrasty? Spárujte bílou soupravu s černou bundou (potažmo kabátem) a botami. O čistotu teplákovky se přitom zbytečně nebojte, nejchoulostivější místa, konce nohavic, schováte pěkně do kotníkových bot. Teď už se jen nepolít tou kávou, pro kterou běžíte.

Foto: Profimedia.cz

Ani modelka Irina Shayk (35) se nezdráhá vyrazit ven v teplákovce. Sněhově bílý základ doplnila kotníkovými botami a černou bundou s lesklým efektem. A stejně jako její předchůdkyně nezapomněla na sluneční brýle a náušnice coby doplňkové minimumFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina Tally Weijl, prodává Zoot, 639 Kč; teplákové kalhoty Lindex, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kotníkové boty Answear Lab, prodává Answear, 899 Kč; bunda Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Pepe Jeans, prodává Bibloo, 1269 Kč; náušnice Lindex, 149 KčFoto: Archiv firem

Chcete si předchozí kombinace vyzkoušet na vlastní kůži, ale chybí vám ten základ? Vyberte si stylové tepláky z našich módních tipů!

Reklama

Načítám