Hlavní obsah

Dietní květákové „halušky“ s brynzou a slaninou

Hodnocení:
(70)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Když nemáte halušky, dejte tam květák! Samozřejmě vím, že květák nejsou halušky, ale pokud hledáte dietní bezlepkovou alternativu těchto bramborovo-moučných nočků, květák vám díky své jemné chuti báječně poslouží. K tomu si dejte čerstvou jarní brynzu a kousek opečené slaniny, ať tu stravu máte vyváženou.

Ingredience pro:
3 porce
  • 1 květák
  • 90 g anglické slaniny
  • sůl a pepř
  • 250 g brynzy
  • čerstvá pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na malé růžičky, košťálky nasekejte a vše v dost osolené vodě uvařte na skus.

Krok 2: Mezitím nechte na pánvičce nasucho vyškvařit kostičky oravské slaniny nebo špeku a brynzu rozšťouchejte vidličkou.

Krok 3: Květák slijte (trochu vody schovejte), smíchejte s brynzou, pořádně opepřete a případně trochu zřeďte vodou od květáku. Podávejte s opečenou slaninou a čerstvou pažitkou.

Tip: Jestli je u vás květák teď moc drahý, mrkněte se po mrazeném, paradoxně může vyjít levněji.

Baví vás podobné „podvody“? Vyzkoušejte i tvarohovou pizzu, proteinové těstoviny bez mouky nebo dietní pad thai ze zelí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.