Hlavní obsah
3,0
(82)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Když nemáte halušky, dejte tam květák! Samozřejmě vím, že květák nejsou halušky, ale pokud hledáte dietní bezlepkovou alternativu těchto bramborovo-moučných nočků, květák vám díky své jemné chuti báječně poslouží. K tomu si dejte čerstvou jarní brynzu a kousek opečené slaniny.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks květáku
  • 90 g anglické slaniny
  • 5 g soli a pepře
  • 250 g ovčí brynzy
  • čerstvá pažitka
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na malé růžičky, košťálky nasekejte a vše v dost osolené vodě uvařte na skus.

02.

Mezitím nechte na pánvičce nasucho vyškvařit kostičky oravské slaniny nebo špeku a brynzu rozšťouchejte vidličkou.

03.

Květák slijte (trochu vody schovejte), smíchejte s brynzou, pořádně opepřete a případně trochu zřeďte vodou od květáku. Podávejte s opečenou slaninou a čerstvou pažitkou.

Tip

Jestli je u vás květák teď moc drahý, mrkněte se po mraženém, paradoxně může vyjít levněji.

Baví vás podobné „podvody“? Vyzkoušejte i tvarohovou pizzu, proteinové těstoviny bez mouky nebo dietní pad thai ze zelí.

Reklama

Načítám