Článek
Postup
Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a po částech rozmixujte na jemnou drť.
Květák rozeberte na růžičky a rozmixujte
Krok 2: Dejte do misky, zakryjte fólií a povařte pět minut v mikrovlnce (nemáte-li mikrovlnku, tak na pečicím papíře v páře).
Květák přikrytý fólií povařte asi pět minut v mikrovlnné troubě
Krok 3: Květákovou drť vysypejte na čistou utěrku, nechte trochu prochladnout a poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny – jedině tak bude korpus držet pohromadě a pěkně křupat.
Z drti se pokuste vymačkat co nejvíce tekutiny (použijte ji třeba do polévky), aby korpus držel pěkně pohromadě a nevlhnul
Krok 4: Ke květáku vmíchejte oba nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, vejce a koření.
Vmíchejte oba sýry, vajíčko, prolisovaný česnek a koření
Krok 5: Polovinu směsi upěchujte na pečicí papír potřený trochou oleje do výšky asi 8 mm. Pečte asi 10 minut při 220 °C dozlatova.
Z poloviny směsi upěchujte na pečicí papír první pizzu
Krok 6: Korpus potřete oblíbenou omáčkou a podle chuti obložte mozzarellou, olivami, chilli papričkami, kolečky cibule, bazalkou, kvalitní šunkou nebo třeba kukuřicí a dejte znovu krátce zapéct, aby se rozpustil sýr.
Předpečený korpus potřete oblíbenou omáčkou a dalšími surovinami a dejte znovu krátce zapéct
Krok 7: Stejně postupujte se zbytkem směsi a pak už si jen dobře rozmyslete, jestli se o tuhle dobrotu s někým rozdělíte...
A verdikt? Květáková pizza chutná snad ještě lépe než ta z bílé mouky!
Jaký je váš dietní sen: hamburgery, po kterých se hubne, nebo snad víno bez kalorií?