Hlavní obsah

Divoké potisky jsou v kurzu! Jak je nosit?

Foto: Ondřej Hošt

Oblečení s potiskem si vyzkoušela čtenářka PéťaFoto: Ondřej Hošt

Reklama

Kdybychom měli jmenovat jeden jediný trend, který byl na přehlídkách pro jaro/léto 2012 vidět nejčastěji, pak jsou to určitě potisky. Pro ty letos platí jednoduché pravidlo – čím jsou nápadnější, tím lépe. Nic proti drobným, roztomilým kytičkám, pokud se ale chcete trochu odvázat, zkuste to jinak. Navnadit se vás pokusí stylista Dušan Bebčák, který oblékal čtenářku Péťu.

Článek

Potisky a vzory nejsou v módě samozřejmě ničím novým, každou sezonu ale mají trochu jinou podobu a každou sezonu jsou na pomyslném módním vrcholu potisky jiné. Letos jednoduchým kouskům dávají na frak hlavně abstraktní vzory, psychedelické motivy a rozpité květiny. Na mole jsme mohli sledovat spoustu modelů, ve kterých se střídalo rovnou několik vzorů, stejně tak se bez mrknutí oka tyhle „divočiny“ kombinují mezi sebou. Zakázané spojení neexistuje, jedinou podmínkou je vaše odvaha a chuť experimentovat. Poměrně bezpečnou zónou jsou dva kousky se stejným spojovacím prvkem, jakmile proto v obchodě narazíte na set, jděte do něj.

Foto: isifa

Ukázka z dílny značek Etro a Peter PilottoFoto: isifa

A kdo by si zasloužil letos získat titul „mistr potisků“? Čí prací byste se měly rozhodně nechat inspirovat? Jedničku od nás dostává Peter Pilloto, u jehož modelů se doslova tají dech. Geniální je také návrhářka Mary Katrantzou, pro kterou se staly potisky alfou i omegou jejích návrhů, a za zmínku stojí i přehlídka značky Etro. Tvorba módních návrhářů se samozřejmě odráží v každém kousku, který seženete v obchodech, výjimkou nejsou ani modely, které si vyzkoušela naše čtenářka. Pojďte se na ně podívat pěkně zblízka.

Foto: isifa

Peter Pilotto a Mary Kantrantzou zahalili modelky do potiskůFoto: isifa

Jako obrázek

Šaty s asymetrickým lemem působí dojmem, že je někdo vymaloval stovkou tahů štětcem. Pokud jim chcete dodat punc ležérnosti, oblékněte k nim džínovou vestičku, kterou můžete navečer zaměnit za sáčko. Doplňky volil stylista zlaté. Dáváte přednost kalhotám? Nenechte si ujít článek Hravá letní móda: Kalhoty a legíny s potisky!.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: šaty (Topshop, 2899 Kč), vesta (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Zara, 2359 Kč), dva sety náramků (Tally Weijl, set/79 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Šaty s ornamenty

Bledě modré saténové šaty zase odkazují na kolekci značky D, která vypadala jako poskládaná z několika hedvábných šátků zdobených ornamenty. Šaty jsou volnějšího střihu, proto je klidně doplňte páskem, který zachová ženskou siluetu. Stylista je doladil výraznými náušnicemi a boty s platformou zdobenou barevnými klikyháky.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: šaty (Mango, 799 Kč), pásek (Orsay, 499 Kč), boty (Debenhams, 1299 Kč), náušnice (Tally Weijl, 79 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: náušnice (Tally Weijl, 79 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Foto: ondřej hošt

Na foto: boty (Debenhams, 1299 Kč)Foto: ondřej hošt

Tílko s potiskem a šelma

Vybraly jste si top z našeho článku Sháníte něco originálního? Pořiďte si tričko s potiskem! a chcete ho doplnit něčím jiným, než jen džínami nebo černými kraťásky? Zkuste ho jako stylista Dušan zkompletovat se sukní se zvířecím vzorem. Tahle dvojka sice není pro každého, ale pokud se nebojíte zkoušet nové věci, jděte do ní. Chcete-li být opravdu k nepřehlédnutí, přidejte růžové boty na podpatku a zářivou aktovku.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: sukně (F&F, 529 Kč), top (Tally Weijl, 390 Kč), vršek od plavek (Tally Weijl, info o ceně v obchodě), aktovka (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Tally Weijl, 799 Kč)Foto: Ondřej Hošt

Květiny trochu jinak

Oproti loňské sezoně jsou v kurzu netradičně pojaté květiny. Tyhle přecházejí z klasických květů do rozpitých skvrnek, připomínajících vybledlé kaňky od inkoustu. Jejich barva zase evokuje spíše podmořský svět než rozkvetlou zahradu. Zaujaly vás? Doplňte je podpatky a několika náramky. Jste-li odvážné, klidně v námi zvoleném barevném provedení.

Foto: Ondřej Hošt

Na foto: šaty (H&M, 799 Kč), boty (Debenhams, 1299 Kč), náramky (F&F, 149 Kč/kus a Mango, 199Kč/kus)Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Petra s dárečkem v podobě šátku ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Ondřej Hošt

Chcete se stát hvězdou našich článků? Pošlete své fotografie (postava + obličej) včetně konfekční velikosti, velikosti bot a výšky na e-mail jana@prozeny.cz!

Vizáž: Monika Altmanová (MA-DA make-up network)

Styling: Dušan Bebčák

Děkujeme pražskému hotelu YASMIN (Politických vězňů 913/12, Praha 1) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám