Hlavní obsah
3,5
(24)
 

Vychlazený meloun je boží i jen tak, ale kdyby se vám přejedl, vytáhněte mátu, limetovou šťávu a kokosové mléko a umixujte si osvěžující letní dezert – ovocnou polévku (i když v případě melounu vlastně zeleninovou). A když přidáte trochu rumu, získáte báječný letní drink.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 hrnky melounu
  • 1/2 ks limetky
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Vydlabejte asi tři hrnky melounové dužiny (nejlepší je samozřejmě meloun bez semínek) a rozmixujte je s cukrem nebo jiným sladidlem, několika lístky čerstvé máty, šťávou z poloviny limetky a kokosovým mlékem nebo smetanou.

02.

Pro hladší strukturu propasírujte přes sítko. Máte-li meloun bez pecek, není to potřeba.

03.

Pořádně vychlaďte a podávejte ozdobené plátky limety, mátou, skrojky melounu nebo jiným ovocem. Uvedené množství vystačí na tři menší porce.

Tip: Pro intenzivnější mátovou chuť si nejprve uvařte mátový sirup. Přidat můžete i čerstvé jahody nebo maliny, pro pikantnější říz doplňte trochu chilli, pepře nebo zázvoru. Meloun si překvapivě dobře rozumí i s okurkou, která je do osvěžujících letních polévek a koktejlů jako dělaná!

Foto: Jakub Jurdič

Chladivé spojení melounu, máty a limetky můžete v případě potřeby doplnit i bílým rumem...Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi domácí ochlazení? Pak vám přijde vhod fantastická domácí zmrzlina hotová za 3 minuty, studená polévka z červené řepy anebo tarator: okurková polévka s koprem.

Reklama

Načítám