Hlavní obsah

Domácí medová hořčice s tymiánem a kurkumou

Hodnocení:
(8)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Nejjednodušší jedlý dárek? Rozhodně domácí hořčice! Stačí vám na ni jen 6 ingrediencí a asi 10 minut času, je příjemně pikantní a když koupíte větší balení hořčičného semínka, vyjde vás na pár korun.

Ingredience pro:
4 skleničky
  • 600 ml bílého vinného octa
  • 200 g hořčičných semínek
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce kurkumy
Článek

Postup

Krok 1: Ocet (případně zředěný vodou tak, aby byl 4%) přiveďte k varu a něco přes polovinu pak rovnou v mixéru nalejte na hořčičná semínka. Nechte minimálně 30 minut nabobtnat a poté rozmixujte dohladka.

Krok 2: Ochuťte vrchovatou lžičkou soli, medem a tymiánem a přidejte kurkumu pro hezky žlutou barvu. Rozdělte do sterilizovaných sklenic a pevně zavíčkujte. Hořčice vydrží klidně rok, jenom časem ztrácí na pálivosti.

Foto: Eva Malúšová

Hořčici můžete ochutit i jinými oblíbenými bylinkami, část semínek vyměnit za tmavá nebo třeba přidat křen

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek