Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Nejjednodušší jedlý dárek? Rozhodně domácí hořčice! Stačí vám na ni jen 6 ingrediencí a asi 10 minut času, je příjemně pikantní a když koupíte větší balení hořčičného semínka, vyjde vás na pár korun.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 600 ml bílého vinného octa
    12
  • 200 g hořčičných semínek
    10
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce mleté kurkumy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ocet (případně zředěný vodou tak, aby byl 4%) přiveďte k varu a něco přes polovinu pak rovnou v mixéru nalejte na hořčičná semínka. Nechte minimálně 30 minut nabobtnat a poté rozmixujte dohladka.

02.

Ochuťte vrchovatou lžičkou soli, medem a tymiánem a přidejte kurkumu pro hezky žlutou barvu. Rozdělte do sterilizovaných sklenic a pevně zavíčkujte. Hořčice vydrží klidně rok, jenom časem ztrácí na pálivosti.

Foto: Eva Malúšová

Hořčici můžete ochutit i jinými oblíbenými bylinkami, část semínek vyměnit za tmavá nebo třeba přidat křenFoto: Eva Malúšová

Související témata:

Načítám