Hlavní obsah
3,2
(32)
Foto: Korunní cukr

Foto: Korunní cukr

Když vás v létě honí mlsná, není nad to mít v mrazáku připravené domácí nanuky, u kterých přesně víte, z čeho jsou. Na ty naše potřebujete jen čtyři suroviny a vodu a přímo se rozplývají na jazyku!

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g malin
  • 75 g třtinového cukru
  • 75 ml vody
  • 180 g zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Do rendlíku nalijte vodu, přisypte třtinový cukr a přiveďte k varu.

02.

Vařte asi 5 minut, aby se všechen cukr rozpustil. Nechte vychladnout. Mezitím rozmixujte a přes síto propasírujte maliny (čerstvé nebo mrazené, ty ale nejdřív nechte povolit). Smíchejte je se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a zchladlým cukrovým sirupem. Hmotu nalijte do tvořítek na nanuky a nechte v mrazáku zatuhnout.

03.

Pro snadnější uvolnění z formičky nanuky krátce opláchněte teplou vodou.

Tip: Nemáte a nechce se vám kupovat formičky na nanuky? Mrkněte na naše video, jak zvládnout přípravu zmrzliny i bez nich! Třtinový cukr (Demerara, Bio Nebio, Country Life) pak klidně vyměňte za klasický bílý nebo třeba med.

Jaké sladkosti si dopřáváte vy, když nechcete mít tak úplně černé svědomí?

Reklama