Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Hledáte tip na originální dezert? Co takhle pečení s čokoládovou tyčinkou známou jako ledové kaštany. Vašemu dezertu dodá další nevšední rozměr.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 5 lžic kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 6 ks vejce
  • 450 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 350 g hery
Krém a poleva
  • 250 g másla
  • 5 lžic cukru moučka
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 750 ml mléka
  • 1 lžíce rostlinného tuku
  • 3 ks ledových kaštanů
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte kousky hery a mléko. Do těsta pak vmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, dobře společně se sněhem z bílků zapracujte a polovinu těsta nalijte na plech na pečicí papír.

02.

Ke zbytku přidejte kakao a tmavým těstem zalijte první vrstvu. Poklaďte kousky ovoce, které máte rádi, a nechte péct 40 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Poté uvařte v uvedeném množství mléka puding spolu s cukrem. Nechte vychladit, vyšlehejte s máslem a potřete jím upečený studený základ.

04.

Pak už zbývá jen ve vodní lázni rozpustit „kaštany“ s tukem a rozprostřít po dunajských vlnách. Dejte do lednice a později jen nadšeně mlsejte!

A co zkusit něco upéct z opravdových kaštanů? Troufáte si? Kaštanový dortík s mandlemi a bez mouky si vás bezpochyby získá.

Reklama

Související témata:

Načítám