Hlavní obsah

Dvoubarevná tvarohová bábovka s pomerančem

Hodnocení:
(272)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
střední

Vláčná tvarohová bábovka potěší vždycky. A tím spíš, když delikátní chuť tvarohu spojíte s hořkou chutí kakaa a svěžestí pomeranče. Tato bábovka nejen dobře vypadá, ale uvidíte, že se po ní hned zapráší.

Ingredience pro:
1 bábovku
Na bábovku
  • 3 vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 170 g másla
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 70 ml mléka
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • kůra z půlky pomeranče
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce belgického kakaa
  • 1 lžíce mléka
  • 5 g másla na vymazání
  • 7 g hrubé mouky na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

Krok 2: Žloutky vložte do větší mísy, přidejte cukr a změklé máslo a šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Zašlehejte tvaroh, mléko, pomerančovou šťávu a kůru. Přidejte špetku soli, kypřicí prášek a mouku a důkladně promíchejte. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte sníh.

Krok 3: Těsto rozdělte na poloviny. Jednu polovinu smíchejte s kakaem a lžící mléka. Těsto vkládejte do připravené formy ve střídavých vrstvách. Pečte při 170 °C 55 až 60 minut. Nechte vychladnout a vyklopte na mísu.

Foto: Martina Lancingerová

Tvarohová bábovka s mramorováním vypadá fantasticky. Je vláčná a díky tvarohu dodá i bílkoviny a déle zasytí

Jsou tvarohové dezerty vaše oblíbené? V tom případě vyzkoušejte strouhaný tvarohový koláč s rybízem nebo originální ukrajinské syrniky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek