Hlavní obsah
2,9
(1277)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bábovka je vděčný moučník pro každou příležitost i pro všední den. Všechny ingredience najdete většinou jednoduše doma a zvládne ji i úplný začátečník. Třívrstvá bábovka s tvarohem je úžasně vláčná. Když ji svým blízkým s láskou upečete, určitě sklidíte úspěch!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Tvarohová náplň
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 1 ks žloutků
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
Těsto
  • 2 ks vejce
  • 115 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
Na formu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Smícháním všech ingrediencí si připravte tvarohovou náplň. Odložte ji prozatím stranou a začněte s přípravou těsta.

02.

Vejce s oběma cukry vyšlehejte do pěny. Postupně přilijte olej a mléko a ještě prošlehejte. Mouku prosejte spolu s práškem do pečiva a lehce vmíchejte do vyšlehaného těsta.

03.

Formu na bábovku vymažte máslem, vysypejte kokosem a vlijte do ní polovinu těsta. Do zbylé poloviny vmíchejte kakao. Jako druhou vrstvu dejte do formy tvarohovou náplň a jako poslední kakaovou.

04.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Pro kontrolu propečenosti proveďte test špejlí.

Máte rádi čokoládové moučníky? Pak vyzkoušejte naši vláčnou čokoládovou bábovku.

Reklama

Načítám