Hlavní obsah
3,1
(309)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Bábovka, to je voňavý symbol domova. Nedělní odpoledne, vzpomínka na babičku, vyšívaný ubrus... Vychutnejte si ji s vláčným tvarohem a z výtečného kávového těsta.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 ks vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml kávy espresso
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce kakaa
Náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na dohotovení
  • 1 balení čokoládové polevy
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Do mísy vložte vejce, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu.

02.

K vaječné pěně postupně přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vmíchejte olej a kávu a ušlehejte hladké těsto. 

03.

Tvaroh prošlehejte s cukrem, škrobem a vejcem na hladkou náplň. Můžete přidat vanilku nebo nastrouhanou citronovou kůru.

04.

Do připravené formy nalijte těsto a na něj pomalu přilijte tvarohovou náplň. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut. 

05.

Bábovku nechte vychladnout a ozdobte ji čokoládovou polevou. Jak udělat dokonalou čokoládovou polevu?

Milujete bábovky? 25 nejlepších receptů na bábovky: hrníčkové, třené, mramorové, ořechové...

Reklama

Načítám