Hlavní obsah

Výborná kávová bábovka s tvarohovou náplní

Hodnocení:
(284)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Bábovka, to je voňavý symbol domova. Nedělní odpoledne, vzpomínka na babičku, vyšívaný ubrus... Vychutnejte si ji s vláčným tvarohem a z výtečného kávového těsta.

Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 100 ml kávy espresso
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce kakaového prášku
Na náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na dohotovení
  • 1 čokoládová poleva
  • hrubá mouka na vysypání
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Do mísy vložte vejce, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu.

Jak správně ušlehat vejce?

Krok 2: K vaječné pěně postupně přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vmíchejte olej a kávu a ušlehejte hladké těsto. 

Krok 3: Tvaroh prošlehejte s cukrem, škrobem a vejcem na hladkou náplň. Můžete přidat vanilku nebo nastrouhanou citronovou kůru.

Krok 4: Do připravené formy nalijte těsto a na něj pomalu přilijte tvarohovou náplň. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut. 

Krok 5: Bábovku nechte vychladnout a ozdobte ji čokoládovou polevou. Jak udělat dokonalou čokoládovou polevu?

Nezapomeňte se v neděli v 16:45 dívat na Televizi Seznam na kulinární pořad Ve dvou se to lépe vaří. Provádět jím bude Pavel Berky a vždy s ním bude vařit některá ze slavných osobností. Na koho se můžete těšit? Podívejte se sami! 

Milujete bábovky? 25 nejlepších receptů na bábovky: hrníčkové, třené, mramorové, ořechové...

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 9. 2021

Reklama

Sdílejte článek