Hlavní obsah

Dýně plněná mletým masem

Hodnocení:
(51)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
střední

Zlákala vás u pultu porce růžového mletého masa, ale karbanátky jste měli předevčírem? Existují i chutnější variace, ve kterých si ho můžete užít. My vám představujeme dýni plněnou mletým masem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 dýně hokaido
  • 2 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 300 ml smetany ke šlehání 30%
  • 200 g čedaru
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Dýni omyjte, vydlabejte (v případě, že použijete muškátovou dýni, oloupejte ji) a zevnitř i zvenku ji pomažte olejem.

Krok 2: V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte do pánve maso, prolisovaný česnek a vše důkladně opečte.

Krok 3: Nakonec do směsi vmíchejte petržel, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a naplňte jí dýni. Pak vše už jen zalijte smetanou a dejte do trouby péct na hodinu při 180 stupních Celsia.

Pokud máte radši něco bezmasého, zkuste plněnou orientální dýni.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 10. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.