Hlavní obsah

Dýně plněná mletým masem

Hodnocení:
(69)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
střední

Zlákala vás u pultu porce růžového mletého masa, ale karbanátky jste měli předevčírem? Existují i chutnější variace, ve kterých si ho můžete užít. My vám představujeme dýni plněnou mletým masem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 dýně hokaido
  • 2 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 300 ml 30% smetany ke šlehání
  • 200 g čedaru
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Dýni omyjte, vydlabejte (v případě, že použijete muškátovou dýni, oloupejte ji) a zevnitř i zvenku ji pomažte olejem.

Krok 2: V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte do pánve maso, prolisovaný česnek a vše důkladně opečte.

Krok 3: Nakonec do směsi vmíchejte petržel, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a naplňte jí dýni. Pak vše už jen zalijte smetanou a dejte do trouby péct na hodinu při 180 stupních Celsia.

Pokud máte radši něco bezmasého, zkuste plněnou orientální dýni.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 10. 2013

Reklama

Sdílejte článek