Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Vyzkoušejte originální roládu s brusinkami, která se vám rozplyne na jazyku.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 250 g dýně
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 4 ks vejce
  • 100 g kokosu
  • 100 g čerstvých brusinek
  • 50 g medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte těsto. Dýni hokkaidó omyjte a odstraňte měkkou dužinu se semínky. Dýni neloupejte. Odvažte si 250 g, nakrájejte na kostky a rozmixujte se 4 vejci a 250 g tvarohu. Ke konci mixování přidejte šťávu z půlky citronu, lžičku jedlé sody a špetku soli. Těsto vylejte na pečicí papír na plech a dejte do trouby péct při 180 stupních na 25 minut.

02.

Mezitím si připravte náplň. Rozmixujte kokos, vysypte ho do misky a v mixéru ještě rozmixujte 250 g tvarohu s medem. Přidejte ke kokosu a promíchejte. Hotovou roládu potřete náplní, posypejte brusinkami (použít lze sušené, ale lepší jsou kompotované). Roládu smotejte a můžete hned krájet.

Nevíte, po které dýni sáhnout? Přečtěte si náš článek o tom, která se na co nejlépe hodí.

Související témata:

Načítám