Hlavní obsah

Dýňové těstoviny se sýrem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Zapečené těstoviny jsou praktické ve všech ohledech: skvěle chutnají a naplnit je můžete téměř čímkoli. Co když ale dochází inspirace? Vyzkoušejte cannelloni!

Ingredience pro:
4 porce
Těsoviny
  • 8 těstovin cannelloni
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 vejce
  • 40 g parmezánu
  • muškátový ořišek
  • sůl
  • pepř
Omáčka
  • 60 g másla
  • 1 šalotka
  • šalvěj
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • 6 lžic smetany
  • 20 g parmezánu
Článek

Postup

Krok 1: Na másle zpěňte najemno nakrájenou šalotku, přidejte nasekanou šalvěj, osolte, opepřete a chvilinku povařte se smetanou, případně s mlékem.

Krok 2: Kostky neoloupané dýně uvařte v osolené vodě do měkka, sceďte a rozmixujte s vajíčkem, parmezánem, ½ lžičkou soli a špetkou pepře i muškátového oříšku na hladkou pastu.

Krok 3: Neuvařené trubičky touto směsí naplňte, vyskládejte do vymaštěné zapékací misky, překryjte omáčkou a pečte při 200 stupních půl hodiny dozlatova. Dávejte pozor, aby byly celé trubičky pokryté omáčkou – právě díky ní v troubě i neuvařené změknou.

Zbytek těstovin můžete zkusit zapéct se špenátem a ricottou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama