Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapečené těstoviny jsou praktické ve všech ohledech: skvěle chutnají a naplnit je můžete téměř čímkoli. Co když ale dochází inspirace? Vyzkoušejte cannelloni!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 8 ks těstovin cannelloni
    1
  • 1/2 ks dýně
  • 1 ks vejce
    3
  • 40 g parmazánu
    7
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Omáčka
  • 60 g másla
    7
  • 1 ks šalotky
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 6 lžic smetany
    7
  • 20 g parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na másle zpěňte najemno nakrájenou šalotku, přidejte nasekanou šalvěj, osolte, opepřete a chvilinku povařte se smetanou, případně s mlékem.

02.

Kostky neoloupané dýně uvařte v osolené vodě do měkka, sceďte a rozmixujte s vajíčkem, parmezánem, ½ lžičkou soli a špetkou pepře i muškátového oříšku na hladkou pastu.

03.

Neuvařené trubičky touto směsí naplňte, vyskládejte do vymaštěné zapékací misky, překryjte omáčkou a pečte při 200 stupních půl hodiny dozlatova. Dávejte pozor, aby byly celé trubičky pokryté omáčkou – právě díky ní v troubě i neuvařené změknou.

Zbytek těstovin můžete zkusit zapéct se špenátem a ricottou.

Související témata:

Načítám