Hlavní obsah

Dýňové lasagne s bešamelem

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Co z dýně? Třeba dýňové lasagne. Zkuste tento recept i vy.

Ingredience pro:
4 porce
Lasagne
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 dýně hokaido
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 400 g mozzarelly
  • 250 g lasagní
  • rozmarýn
  • kari
  • kurkuma
  • chilli
  • koriandr
  • 1 lžička medu
Bílá omáčka
  • 600 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 100 g parmezánu
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno, dýni očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte olej, osmahněte na něm cibuli, přidejte dýni a nechte ji pomalu opékat. Po pár minutách dodejte do pánve rajčata, nasekaný rozmarýn, špetku kari, kurkumy, koriandru i trochu medu.

Krok 2: Směs nechte probublávat a mezitím si připravte bílou omáčku. U té stačí v hrnci zpěnit máslo, usmažit zlehka mouku a zalít mlékem. Když začne houstnout, dochuťte ji muškátovým oříškem, solí, pepřem a parmezánem.

Krok 3: A teď už jen navrstvit! Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do pekáčku dejte vrstvu lasagní, pokryjte ji dýňovou směsí, bílou omáčkou a opět vrstvou lasagní. Vše opakujte, dokud máte suroviny. Poslední vrstvy jsou lasagne a plátky mozzarelly. Pečte asi 25 až 30 minut.

Víte, že z dýně hokkaido můžete vykouzlit i jednoduchou pomazánku?

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 9. 2014

Reklama

Sdílejte článek