Hlavní obsah

Editorial: Co snídáme v redakci? Výživový poradce by zaplakal

Foto: Greta Blumajerová

Snídaně členů redakce? Raději ani nechtějte vědět, jak vypadají :-)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Když si kolegyně Denisa vymyslela článek s pracovním názvem „Co snídáme v redakci? Výběr redaktorek okomentuje výživový poradce“, netušila, jaký bič si na sebe upletla.

Článek

Její úmysly byly čisté – chtěla si posvítit na nejdůležitější jídlo dne a skrze naše ranní snídaně přiblížit pár pravidel, kterými bychom se při jeho přípravě měli držet. Jenže ouha. Jakmile se pustila do zjišťování, co členové redakce snídají, její plán se začal poněkud sypat.

Když se Denisa zeptala mě, vysvětlila jsem jí, že sice snídám přímo ukázkově!:-), ale bohužel už jsem svou snídani zapojila do jednoho Souboje receptů, čili bych se opakovala. Denisa se tedy přesunula k Janě. Ta chvíli mlčela, a tak jsem musela naší mladé kolegyni osvětlit, že Jana snídá věc, které v pekárně na rohu říkají „tvarohová máslová peřinka“ a z níž by většinu výživářů rovnou trefil šlak.

Když peřinka náhodou dojde, Jana volí koblížky. Zatímco Denisa koukala, Jana se dotčeně ozvala, že neví, co se mi nelíbí, chtěla bych snad, aby přiznala, že než přijde do kanceláře, „posnídá" doma kafe a cigáro?!.

Denisa se tedy trochu rozpačitě obrátila k Natalii. Leč opět rána mimo – Natalie totiž buď nesnídá vůbec (její specialitou je, že ve stresu nejí. Klidně i několik dnů), anebo se pro snídani staví v jednom nejmenovaném fastfoodu, který se celosvětově specializuje na hamburgery. Čili zase nic, k čemu by byl nutný komentář – tahle volba tak nějak mluví sama za sebe.

V tuhle chvíli už Denisa vypadala trochu zmateně. V duchu jsem si vybavila, co snídá naše další kolegyně, toho času pracující z domova (donedávna také nic, teď – protože se po 156. rozhodla žít zdravěji – kafe a jogurt), a následně jsem Denise doporučila vedlejší kancelář. Jak tam pochodila, prozatím nevím. Dozvím se to stejně jako vy z našeho pátečního článku. Ale už teď je mi jasné, že tenhle text si tu povinně přečte hned několik kovářových kobyl!:-))

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám