Hlavní obsah

Energie dnů v týdnu: Proč jste v úterý unavenější?

Foto: Profimedia

Víte, co byste měli který den v týdnu dělat? My ano!Foto: Profimedia

Reklama

Sedmero dní v týdnu, každý má jinou energii a hodí se pro jiné činnosti. Co dělat v pondělí a co radši nechat na středu? Přečtěte si náš článek.

Článek

Každý ze sedmi dnů v týdnu je zasvěcený nejen jinému druhu magie, ale měli byste se zaměřit i na různé každodenní aktivity. Jakou energii má každý ze sedmi dnů týdne?

Pondělí

Pondělí, anglicky Monday, německy Montag, je den zasvěcený Luně, Měsíci, jak už cizí názvy napovídají. Luna patří vaší intuici a předpovídání, jedná se tedy o den vhodný pro věštby. Z magického hlediska pak pozor, právě v pondělí se kouzla nejsnadněji přiklánějí k magii temné.

Z hlediska praktického je to pak den umění a tvorby, pokud tedy patří mezi vaše koníčky, směle se jim věnujte. Pondělí je také den s největším potenciálem plodnosti, jestliže se snažíte o miminko, pondělí rozhodně nevynechávejte.

Úterý

Francouzsky Mardi – vládne mu Mars, planeta boje a války. Není příliš vhodný k vykonávání magie, pokud se do ní pustíte, konejte kouzla zaměřená na řešení sporů, konfliktů nebo i soudů nebo rituály na posílení rozhodnosti a asertivity.

V běžném životě jde o den ideální pro sport a aktivní záležitosti, jako je třeba velký úklid domu. Vyhněte se dlouhému čekání na úřadech či u lékaře, v tento den pro vás bude únavnější než kdy jindy.

Foto: Profimedia

Úterý je ideální na úklidFoto: Profimedia

Středa

Středě vládne Merkur, z francouzského Mercredi, což z ní dělá ideální den pro komunikaci, ale také studium a učení se čehokoli nového. V kouzlení sáhněte po těch, která jsou zaměřená na usmíření nebo zabezpečení bytu.

Kromě toho je to vhodný den pro odpovídání na odkládané e-maily či dopisy, pro návštěvu knihovny, ale i muzea nebo galerie, pro smírné řešení konfliktů. Ve středu také cestujte, pokud můžete, nebo alespoň výlety plánujte. Pokud se chcete zapsat do vzdělávacího kurzu, tak rozhodně na tento den.

Čtvrtek

Den, kterému vládne Jupiter, z francouzského Jeudi. Proto se zaměřujte na rituály pro přivolání peněz a zlepšení majetkové situace, také na ty, které postrčí dopředu vaši kariéru. Také je ideální čas pro rituály ke splnění přání.

Totéž patří pro běžný život – ve čtvrtek dejte do práce všechno a bohatě se vám to vrátí, složité úkoly vyřešíte mnohem rychleji. Pokud máte nějaké sny a přání, vrhněte se do nich ve čtvrtek po hlavě, je největší pravděpodobnost, že se splní.

Pátek

Vendredi, den Venuše, planety lásky. Je tedy jasné, že jde o ideální den pro milostné rituály. Ale také pro magii obecně, pátek je pro kouzlení jako stvořený a čáry mají větší sílu.

Snažte se si ho vyhradit pro svou drahou polovičku a buďte spolu v pátek co nejvíce. Právě tento den je ideální pro rozdmýchávání vášně. Věnujte se taky svému tělu, pátek přeje i zkrášlování a péči o sebe. A nákupům oblečení, dnes nejlépe odhadnete, co vám bude dobře sedět.

Foto: Profimedia

Pátek je den na vášeň, city, láskuFoto: Profimedia

Sobota

Sobota zasvěcená Saturnu, anglicky Saturday, přináší den vážných témat. Zaměřte se na rituály, které zvýší váš respekt a autoritu, také se věnujte vzpomínkové magii směřující k těm, kteří zemřeli.

Jinak sobotu věnujte právě bilancování a přemýšlení – konečně máte klid se zastavit a zhodnotit své každotýdenní fungování. Buďte upřímní a také si nechte prostor pro řešení závažnějších problémů, na které během týdne nezbývá čas. Dopřejte si sobotu pomalou a klidnou.

Neděle

Den Slunce, Sunday, den radosti a úspěchu. Kouzlete na přivolání štěstí, zdraví a spokojenosti do vašeho života, vsaďte obecně na optimistické a děkovné rituály.

Neděli zasvěťte radostným činnostem, plánujte do budoucna a pouštějte se do nových projektů. Nebojte se ani šíleností, pokud vás budou dělat šťastnými, jděte do toho. Dovolte si strávit čas i tím, co jindy nestíháte a co vám dělá radost. Hýčkejte se.

Každý den v týdnu má svoje, který je vaším nejoblíbenějším?

Reklama

Načítám