Hlavní obsah

Magie čarodějů: Nebezpečná kouzla a obrana před zlými silami

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzla zřejmě fungují. Nebo alespoň lidé dělají vše pro to, aby fungovala. Kdyby čarování nemělo výsledky, zaniklo by. Proč ale za čaroději lidé chodí? Jak takové osoby vypadají? Prozradíme vám to!

Článek

Jana se po revoluci rozvedla a znovu se vdala – za muže, který nechal bývalou manželku i dvě děti na Novém Zélandu. I přes komplikovanost jeho rozvodu ho však děti o prázdninách navštěvovaly. Vše se zdálo v pořádku, až na to, že při druhé návštěvě dětí se začala pražská rodina utápět v nemocech. Kdo za to mohl? Tajemné síly! Šaman voodoo. Odhalily to faxy, které si denně posílala její nevlastní dcera s matkou v Austrálii. co všechno se může stát a jak se bránit?

Jaké jsou druhy čarodějů

Zvědavost na věci budoucí, touha přičarovat si něco, co nemáte, obava z prokletí a potřeba jeho sejmutí, obava z útoků nečistých sil... To vše vede lidi k čarodějům. Jak se v nich vyznat a co od nich (ne)čekat?

1. Šaman

Je vyvolen duchy nebo povolání dědí. Typické jsou pro něj stavy extáze, magické rituály, komunikace s duchy. Léčí, chrání před zlými vlivy, věští, má pozitivní roli ve společenství, bývá duchovní autoritou, vůdcem. Důležitou roli má jeho oblek, buben, maska.

2. Čarodějnice, čarodějka, čaroděj

V současnosti jde často o vyznavače kultu wicca, inspirovaného pohanstvím, lidovým čarodějnictvím, ale i okultismem. Zabývají se věštěním a bylinkářstvím a mají blízko také k neošamanismu a hnutí New Age.

3. Mág, mudrc, věštec

Předpokládá se u něj studium magie a hluboké znalosti tajných nauk.

4. Kouzelník

Umělec, který perfektně ovládá triky a „kouzla“ a baví tím společnost. Neovládá praktickou magii (a ani to netvrdí) a nekomunikuje s nadpřirozeným světem.

5. Černokněžník, satanista, temný mág

Opak čarodějů a mágů, zabývají se škodlivou, destruktivní magií a sám sebe tím může značně poškodit.

Foto: Thinkstock

Když nevíte, co dál, můžete se poradit s čarodějemFoto: Thinkstock

Nebezpečí magie: Kouzlo se obrátí proti vám

A proč se lidé na čaroděje a věštce obvykle obracejí? Nejčastější důvody jsou známé: láska, zdraví, peníze. Jenže i tady se může stát, že se kouzlo obrátí proti vám. V jakém případě si dávejte veliký pozor?

1. Přivolání lásky

Delší a spolehlivá cesta je pracovat na sobě, být laskavý k sobě i druhým. Použití kouzla na uspíšení? Může vám pomoci, nikdy však na úkor jiného! Zabití lásky dvou lidí ve svůj prospěch je jeden z nejhorších činů a doplatíte na něj. Lásku zabít nejde, vztah se možná rozpadne, ale vy ho mít nebudete.

2. Získání peněz a moci

Mocní a bohatí. Kolik z nich je šťastných a zdravých? Jen ti, co bohatli přirozenou cestou, tedy ti, které jejich práce baví, kteří nejsou líní. Ostatní ne. Pokud zatrpknete a budete přát druhému neštěstí, a dokonce podniknete nějaké kouzlo, vrátí se vám to. Majetek nabudete, ale na úkor všeho ostatního.

3. Přičarování zdraví

Nejhojněji jsou asi využívány v tomhle směru čarodějky, léčí bolavou duši i tělo, mívají svoje bylinky, recepty na čaje, masti. Poradí rituál (svíčky, svitky či zaříkávadla), jak si splnit přání. Ale často to nestačí, pokud si nemocný na sebe nemoc sám nevědomky přivolal.

Foto: Thinkstock

Když zničíte fungující vztah, vrátí se vám to...Foto: Thinkstock

Jak se bránit útoku zlých sil a kouzel

Předešlé případy se týkaly situací, kdy vy jdete za čarodějem. Co ale dělat, když na vás někdo jiný připraví energetický útok?

Hlavní je zachovat si chladnou hlavu. Dělejte dál to, co děláte obvykle, a útok se odrazí a vrátí k původci. Jen výjimečně se jedná o silnější (profesionální) atak, potom je dobré vyhledat radu. Slušného mága poznáte ho podle toho, že vám nevnucuje nic, co byste sami od sebe nikdy neudělali, a má za sebou letitou praxi. „Obklopila jsem se bílou barvou, převlékla jsem do ní i peřiny. Často jsem si povídala s fotografií milované babičky. Postupně se útok podařilo odrazit, ale přesto už nic nebylo stejné jako před lety. Změnilo nás to, velmi negativně to ovlivnilo vztahy v naší rodině,“ popisuje Jana, jak rodina přečkala útok zlého šamana.

Reklama

Načítám