Hlavní obsah

Magie uzlů: Naučte se, jak si přivolat lásku

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únor je měsícem lásky a vztahů, a tak vám přinášíme několik tipů na magii uzlů. Tu totiž můžete využít vždy, když chcete něco nebo někoho ve svém životě ukotvit a zachovat. Jak tedy na to?

Článek

Magie uzlů se nejčastěji využívá k tomu, abyste něco do svého života přitáhli a pokud možno to v něm i co nejdéle zachovali.

Všechna uzlová kouzla mají stejný základ – provaz, na kterém uzly vážete, představuje energii, sílu, magii. Do vytvářeného uzlu pak vkládáte své přání a zavázáním uzlu svazujete sílu, své přání a sami sebe dohromady. Některé rituály vyžadují uzel jeden, někdy je třeba zavázat jich nějaký konkrétní počet.

Obecný rituál uzlové magie

Nejuniverzálnější rituál, při kterém se používá magie uzlů, se dá použít vlastně v jakémkoli případě – ať chcete do života přinést lásku, štěstí nebo dosáhnout nějakého konkrétního cíle. Je to zkrátka rituál splněných přání.

Jak na to? V první řadě je potřeba si sehnat vhodný provázek. Měl by být z přírodního materiálu, žádná umělotina, můžete si ho i sami splést z proužků různých látek, aby byl plně nabitý vaší energií. Některé zdroje uvádějí, že je před rituálem třeba tento provázek očistit od veškeré negativní síly. Nejjednodušší bude, když si zapálíte bílou svíčku – bílá je barva čistoty – a provázek několikrát protáhnete jejím očistným kouřem.

Foto: Shutterstock.com

I vy můžete najít lásku. Zkuste magii uzlůFoto: Shutterstock.com

9 uzlů k lásce

Celkem je třeba na tomto provazu uvázat devět uzlů. Při vázání každého z nich si představujte jednotlivé kroky vedoucí k tomu cíli, který chcete naplnit.

První uzel je začátkem kouzla, musíte do něj vložit největší soustředění a při jeho vázání si představovat váš cíl v plné jeho kráse. Druhý uzel pak tento cíl uskutečňuje a váže se na druhém konci provázku – ostatní uzly pak už popořadě mezi nimi. Třetí uzel je potvrzením kouzla, čtvrtý shromažďuje všechnu vaši sílu a váže ji na toto přání, pátý váš sen oživuje. Šestý pak kouzlo upevňuje ve vaší realitě, sedmý kouzlo pečetí, osmý vám naklání osud a poslední, devátý, vám už do klína dá to, co si přejete. Podle Raymonda Bucklanda a jeho Velké učebnice čarodějnictví a magie je možné pro lepší koncentraci úkony také vyjmenovávat nahlas:

  1. První uzel kouzlo začíná. -
  2. Druhý uzel kouzlo uskutečňuje. -
  3. Třetí uzel kouzlo potvrdí. -
  4. Čtvrtý uzel shromáždí sílu. -
  5. Pátým uzlem kouzlo ožije. -
  6. Šestý uzel kouzlo upevní. -
  7. Sedmý uzel kouzlo zpečetí. -
  8. Osmý uzel váže osud. -
  9. Devátý uzel mi dá, co je moje. -

Provaz pak nechte pokud možno vystavený přes noc měsíčnímu světlu – pro rituál byste si měli vybrat den, kdy Měsíc dorůstá nebo září v úplňku. Každý následující den pak rozvažte jeden z uzlů ve stejném pořadí, jako jste je zavazovali.

Přivažte k sobě svou lásku

Pokud chcete upevnit vztah mezi vámi a vaší drahou polovičkou – a již partnera či partnerku máte – stačí provést tento jednoduchý rituál. Vezměte si dva drobné předměty, které k vám a k vaší drahé polovičce patří, nějak vás vystihují – může jít o prstýnek, který nesundáváte, ale třeba taky knoflík od oblíbeného kabátu nebo kancelářskou sponku pro štěstí.

Pak si vezměte červenou nit nebo bavlnku a svažte je k sobě, přičemž si budete představovat posílení a prohloubení vašeho vztahu. Dejte si svázanou dvojici pod polštář, na kterém spíte, a každé ráno ji alespoň na tři vteřiny podržte v dlani. A pokud možno už nerozvazujte.

Pro přivolání lásky

Pokud k sobě lásku teprve chcete přivolat, připravte si opět červenou bavlnku a růžovou svíčku, která symbolizuje romantickou lásku. O úplňku si na chvíli někam tiše sedněte, zapalte svíčku a snažte si co nejpřesněji představit pocit zamilovanosti, snažte se lásku cítit. Pak zavažte na bavlnce uzel, svíčku sfoukněte a uzel zakápněte jejím voskem a noste při sobě – třeba v kapse. Do novoluní by se měl účinek dostavit.

Reklama

Související témata:

Načítám