Hlavní obsah

Erotické sny. Co znamenají?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Ve snáři už někdy listoval asi každý. Přemýšleli jste, co je za vašimi erotickými sny? I ty totiž podle odborníků mnohé naznačují. Co tedy o vás říká, když se vám zdá o sexu se slavnou celebritou nebo o tom, že zahýbáte partnerovi?

Článek

Zmiji ve snu viděti blížící se nemoc značí. Oběšence ve snu spatřiti blížící se štěstí značí. Podobné výklady snů najdete v každém snáři. Ale co erotické sny? Ty, z nichž se probouzíte roztoužené, zpocené a plné vášní? Podle vztahové expertky Marianne Vicelich vám jejich prostřednictvím nevědomí naznačuje různé věci – a nemusí se to týkat jen sexu.

Například sny, v nichž zahýbáte partnerovi, mohou značit problémy se sebevědomím (roztoužený milenec vám dodává na sebedůvěře), strach ze samoty (milenec je jakousi zálohou pro případ, že partner odejde) nebo se vám tak promítají předešlé milostné zkušenosti, kdy jste byly v roli podváděných a snovou nevěrou to vrátíte všem mužům, kteří vás kdy podvedli.

Co mohou znamenat následující erotické sny?

1. Sex s expartnerem

Jestli jste se rozešli před pár dny, jsou sny o expartnerovi jen přirozená reakce na krach vztahu. Stýská se vám, ještě stále doufáte, že se dáte dohromady... A nic víc to nejspíš neznamená. Časem to přejde. Pokud jste však od sebe delší čas a možná máte i nový vztah, užívat si ve snu sex s expartnerem může mít trochu hlubší význam. Naznačuje to nevyřešené problémy: ještě jste rozchod nepřekonaly, neuzavřely. Možná stále cítíte křivdu, že vás opustil, nebo naopak cítíte vinu, že jste odešly vy od něj. Může to být samozřejmě mnohem prostší: chybí vám intimita a sex, který jste s ním prožívaly, protože buď jste samy, nebo milování se současným partnerem není tak dobré.

2. Sex s celebritou

Zrovna jste zhlédly film s Bradem Pittem a v noci se vám zdá o milování s ním. To je vcelku neškodné a bezvýznamné, je to hezký chlap a málokterá žena by mu dokázala říct ne. Celkem neškodná cesta, jak uvolnit sexuální fantazie. Jestli se vám ale o sexu s nějakou významnou osobností zdá celkem pravidelně, může to podle Marianny Vicelich naznačovat touhu po úspěchu a uznání v reálném životě. A pozor, možná to souvisí i se současnou láskou – třeba cítíte, že vám partner nedává ve vztahu dost, že máte na víc.

Foto: Standret, Shutterstock.com

Zdá se vám o dobrodružném a vášnivém sexu s úplně cizím mužem? Je to reakce mozku na nudný sexuální životFoto: Standret, Shutterstock.com

3. Sex s cizincem

Tohle bývá reakce na poněkud nudný, zautomatizovaný a rutinní sexuální život. Typické je to pro ženy žijící v dlouhodobých vztazích. Jako byste alespoň ve snu chtěly vystoupit z bezpečného zálivu partnerství a znovu zažít pocit, kdy jste žádoucí, neodolatelné a někdo po vás šílí. „Také to ukazuje na touhu jednat impulzivně, podle emocí a vášní, nikoli podle rozumu. Cizinec může souviset i s blížící se změnou ve vašem životě, určitou nejistotou z toho, co bude,“ dodává Marianne Vicelich pro britský magazín Daily Mail.

4. Sex se ženou

Rozhodně to neznamená, že jste lesby nebo bisexuálky. I heterosexuálkám se může zdát o milování s jinou ženou. Takový sen indikuje spíš touhu být milována. Často se zdá ženám, které jsou ve fázi poznávání sebe sama a objevování, jak milovat a být milována, ženám, které nemají se vztahy s muži moc zkušeností.

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Sen o milování se ženou ještě neznamená, že jste na holkyFoto: sakkmesterke, Shutterstock.com

5. Sex se šéfem

Sen tohoto typu symbolizuje vaši touhu po kontrole, moci a síle. Šéf má pravděpodobně vlastnosti, které byste samy rády měly – je autoritativní, úspěšný, rozhodný… Naznačuje to, že byste měly převzít nad svým životem (obzvlášť pracovním) kontrolu a zapracovat na něm.

6. Sex s partnerem kamarádky

Rozhodně to neznamená, že jste mrchy a chcete přebrat kluka kamarádce. Samozřejmě to ale může značit určitou fyzickou přitažlivost mezi vámi, kterou se normálně bojíte projevit, proto jdou tyhle emoce ven v podobě snu. Pravděpodobně je to ale mnohem nevinnější: prostě ho máte rády, přijde vám fajn a váš mozek to přetavil do sexuálního snu.

Noční erotické sny si nepleťte s denními představami. Znáte 5 nejčastějších ženských sexuálních fantazií?

Reklama

Načítám