Hlavní obsah

Sexuální paradox: Ženy jsou v posteli sovy, muži zase skřivani! Jak to sladit?

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování jednou za týden? Mnoha lidem to přijde málo. Ať už mezi ně patříte, nebo ne, vyšší sexuální frekvenci blokuje špatné načasování. Proč se s partnerem neshodnete? Tohle je pravda o potřebách vás obou.

Článek

Někde mezi snídaní, obědem a večeří to přijde. Myšlenka, že už jste dlouho neměli sex. Bylo to naposledy před dvěma týdny? A o jaký den se vlastně jednalo? Když ani delší přemýšlení nepřináší odpověď nebo si nejste jistí, jestli to byl pátek, nebo neděle, protože vám to všechno tak nějak splývá, svítí červená. Vám i ostatním.

Když ty mě „nechceš“

Podle nového průzkumu slavného výrobce erotických hraček Lovehoney je na vině především odlišná potřeba sexuálních tužeb. Z výpovědí 2 300 dospělých totiž vyplynulo, že 68 procent žen a 63 procent mužů se se svým protějškem nemůže shodnout na vhodné době pro milostné hrátky.

Zatímco muži touží po sexu mezi šestou až devátou ranní (ideálně v 7:54 hodin, jak vyplývá z ankety), ženy upřednostňují mazlení až po desáté večer – tedy v době, kdy mají hotové všechny povinnosti a mohou se víc uvolnit. Leckterá dokonce uvádí, že magický moment nastává až ve 23:21 hodin! Sex ráno je tak něco jako špatný vtip. A jen tak mezi řečí: pouze 16 procent mužů se chce milovat těsně předtím, než jde spát.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Důležité je si věřit a mít radost ze svého těla – pak nebude horší načasování takový problémFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Mezi snídaní a večeří

„Muži jsou připraveni těsně před snídaní, ženy pozdě v noci. Jediné, co je na této informaci povzbudivé, je fakt, že většina lidí má tendenci hledat si partnera s podobnými potřebami,“ uvádí spolumajitel společnosti Lovehoney Richard Longhurst. Ale co když už partnera máte – a stejně se dohadujete o tom, jestli ráno, nebo večer? Jak vůbec tyhle dva rozdílné světy sladit?

„Naštěstí, odlišné plány a preference nemusejí signalizovat umíráček pro váš sexuální život,“ zastává názor Allison Hill, gynekoložka z Los Angeles, s tím, že mužská touha je sice přímější, ale ženy se jí nemusejí vyhýbat. Mají totiž více metod, jak se dostat do nálady a vyjít partnerům vstříc. Jednou z nich je věřit si a mít radost ze svého těla.

Převažují negativa?

„Ano, ženské libido je složité, ale většina z jeho vrtochů nesouvisí přímo s partnerem, nýbrž s tím, jak se dotyčná žena cítí. Pokud v sobě cítí sexualitu, je sebevědomá a sexy, její otevřenost vůči dotekům se nedá popřít a to bez ohledu na to, co říkají hodiny,“ uvádí odbornice pro britský deník Daily Mail. Zrovna v téhle „šťavnaté“ fázi nejste?

Pak je v pořádku říkat ne, jestli skutečně cítíte odpor jít „do toho“ hned po probuzení, ještě s nevyčištěným chrupem a bez nutné kávy – není divu, pravděpodobně máte stále vysokou hladinu melatoninu, tedy hormonu spánku, v krvi. Na druhou stranu, když se (třeba v tom „ideálním momentě“ 7:54) budete aspoň trochu snažit dostat se do nálady, přinese vám to jisté výhody.

Pojď na mou hruď

Někteří odborníci, jako je třeba vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta Jessica O'Reilly, tvrdí, že když se ráno přemůžete (i přes malou počáteční nechuť), uděláte jen dobře. Zvýšená hladina testosteronu, oxytocinu a endorfinů vás udrží v náladě po celý den.

I britská sexuoložka Tracey Cox na všechny strany hlásá, že hladina testosteronu skutečně dosahuje vrcholu v devět ráno, takže je škoda toho nevyužít. Jenže co když ráno doopravdy není vaším oblíbeným? Zkuste se střídat.

Například o víkendu, kdy máte pár minut času k dobru, si s partnerem „přispěte“ – a na druhou stranu ho v týdnu občas „vzbuďte“ až po večerce. (Jeho hladina testosteronu není sice v tu dobu nejvyšší, ale i tak se snadno vzruší.) Určitě si tak vyhovíte lépe, než když budete jeden druhého odmítat jen kvůli nevhodnému načasování.

A kdy se nejčastěji milujete právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám