Hlavní obsah

Kuřecí karbanátky s rukolovou omáčkou

Hodnocení:
(6)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Není karbanátek jako karbanátek. Pokud vám klasika už nevoní, zkuste to jinak. Kuřecí s rukolovou omáčkou chutná skvěle!

Ingredience pro:
4 porce
Na karbanátky
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2 vejce
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 ml mléka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky strouhané kůry z citronu
  • sůl
  • pepř
  • olej
Na omáčku
  • 250 g rukoly
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Mleté maso promíchejte s vejcem a ovesnými vločkami. Přidejte vlažné mléko a směs důkladně propracujte. Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku, hořčicí, koriandrem a citronovou kůrou a přidejte k masu. Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete. Nechte ji asi půl hodinky uležet v chladu. Vytvarujte karbanátky a na oleji je usmažte dozlatova.

Krok 2: Na omáčku rozmixujte rukolu s vodou, octem a postupně přidávejte olej. Pak ji podle potřeby osolte.

Tip: Karbanátky můžete vyskládat na plech, malinko pokapat olejem a péct v troubě.

Z rukoly si můžete připravit báječné pesto.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek