Hlavní obsah
2,7
(6)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Není karbanátek jako karbanátek. Pokud vám klasika už nevoní, zkuste to jinak. Kuřecí s rukolovou omáčkou chutná skvěle!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 ks vejce
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 ml mléka
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 dl oleje
Omáčka
  • 250 g čerstvé rukoly
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Mleté maso promíchejte s vejcem a ovesnými vločkami. Přidejte vlažné mléko a směs důkladně propracujte. Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku, hořčicí, koriandrem a citronovou kůrou a přidejte k masu. Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete. Nechte ji asi půl hodinky uležet v chladu. Vytvarujte karbanátky a na oleji je usmažte dozlatova.

02.

Na omáčku rozmixujte rukolu s vodou, octem a postupně přidávejte olej. Pak ji podle potřeby osolte.

Tip: Karbanátky můžete vyskládat na plech, malinko pokapat olejem a péct v troubě.

Z rukoly si můžete připravit báječné pesto.

Reklama

Související témata:

Načítám