Hlavní obsah
3,6
(81)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Lasagne má spousta lidí za zdlouhavé a pracné jídlo. A ano – mohou takové být. Pokud ale zvolíte takovou rychlou náplň jako dnes i my, budete mít za chvíli večeři na stole.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Lasagne
  • 170 g bazalkového pesta
  • 500 g mascarpone
  • 120 g listového špenátu
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 12 plátků lasagní
  • 75 g parmazánu
Ozdoba
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Z mascarpone si asi 2 lžíce uschovejte bokem a zbytek smíchejte s bazalkovým pestem. Podle potřeby přidejte trochu vody (případně mléka) na rozředění, aby se lépe roztíralo. Záleží na konzistenci pesta.

02.

Troubu zapněte na 180 °C.  Na dno zapékací misky natřete trochu mascarpone a položte první vrstvu uvařených těstovin (celkem budou 3). 12 plátků, které potřebujete, vychází na asi 400 g těstovin. Díky mascarpone na dně dobře přilnou a nepřipálí se. 

03.

Na těstoviny naneste polovinu bazalkového mascarpone a na něj rozprostřete rozmrazený nebo spařený čerstvý špenát. Pak přijde na řadu další vrstva těstovin, druhá polovina bazalkového mascarpone a hrášek. Opět poklaďte vrstvou plátků těstovin, tentokrát už poslední.

04.

Zbylé čisté mascarpone opět podle potřeby s vodou (nebo trochou mléka) rozmíchejte. Potřete horní vrstvu těstovin a posypte parmazánem.

05.

Vložte do trouby a pečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou a tymiánem, oboje chuť lasagní příjemně doplní.

Takovými rychlými lasagnemi mohou být i ty boloňské, pokud je připravíte netradičně v jedné pánvi. A výborné zeleninové lasagne vás zachrání, když nevíte, co vařit.

Reklama

Načítám