Hlavní obsah

Vánoční cukroví: Tatrankové pracny

Hodnocení:
(18)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Pracny neboli medvědí tlapy patří k tradičnímu vánočnímu cukroví, nicméně mají také méně obvyklou verzi. Tatrankovou! Vyzkoušíte originální vánoční pochoutku?

Ingredience pro:
2 plechy
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 3 čokoládové tatranky
  • 250 g hery
  • 200 g kokosu
  • moučkový cukr na obalení
Článek

Postup

Krok 1: Ze změklého tuku a ostatních surovin vypracujte hladké těsto – tatranku nastrouhejte najemno přímo do mouky. Hotovou hmotu zabalte do fólie a dejte ji trochu ztuhnout do chladničky. 

Krok 2: Poté kousky těsta vtlačujte do připravených formiček – lepší jsou menší tvary, které se používají na čokoládu. Dejte si s vtlačováním záležet, ať se postavičky a tvary na pečivu zřetelně obtisknou. 

Krok 3: Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů dorůžova asi 15 minut, ale klidně i méně. Ještě horké obalte v moučkovém cukru – nebo jen pocukrujte.

Z tatranek se dají udělat i rychlé a výtečné nepečené tatrankové kuličky anebo překvapení z tatranek.

ynezorPumanzeSaNyknalC
7. 11. 2010

Reklama

Sdílejte článek