Článek
Postup:
01.
Do rendlíku nalijte pivo, přidejte hnědý cukr, brusinky a vařte zhruba 10 minut. Směs pak odstavte a nechte zchladnout.
02.
V míse utřete máslo se žloutky a vanilkovým cukrem, přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem, citronovou kůrou a kořením a nakonec přidejte i brusinky s pivem.
03.
Ze směsi vypracujte hladké těsto, zbylé pivo dolévejte postupně a podle typu mouky nemusíte použít všechno, aby těsto nebylo příliš řídké.
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
04.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie nebo mikrotenového sáčku a nechte hodinu odpočinout v lednici.
05.
Ztuhlé těsto namačkejte do formiček na pracny a pečte při 170 stupních Celsia asi 8 minut.
06.
Hotové pracny ihned vyklepněte a zlehka obalte v moučkovém cukru.
Tyto druhy cukroví ještě stihnete upéct na poslední chvíli. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky. Nebo se ještě pustíte do tradičního, jako jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky?
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?