Hlavní obsah
2,9
(55)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Pokud chcete třeba svým dětem někdy ukázat, jak vzniká opravdové jídlo, ekologická farma Slunečná je na to ideální místo. Zdejší farmář s láskou a nadšením chová, pěstuje a zpracovává vše, co zde můžete ochutnat, například i při víkendovém pobytu přímo nad dojírnou. A právě sem vás kuchař a publicista Michal „Hugo“ Hromas v pořadu Ze dvora na Stream.cz zavede. V závěru pořadu se nechte pozvat na úžasnou pochoutku zvanou plněná kapusta.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 2 ks bílá paprika
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks rajčat
  • 4 krajíce chleba
  • 250 g polotvrdého sýra
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup:

01.

Z větší kapusty vyřízněte opatrně košťál i světle zelený střed. Měla by vám zůstat taková silnější „miska“ z kapusty.

02.

Oloupejte a na plátky nakrájejte cibuli a česnek, na proužky nakrájejte chilli papričku a bílé papriky a všechno dohromady pomalu opékejte na oleji (nebo na nadrobno nakrájené a rozpečené slanině). 

03.

Osolte a opepřete a k zelenině v pánvi přidejte nakrájené rajče. Počkejte dvě nebo tři minuty a přidejte na kousky rozdrcený tvrdší kvasový chléb a promíchejte jej tak, aby nasákl šťávou ze zeleniny. Pánev pak odstavte z ohně.

04.

Do zeleniny zamíchejte na kostičky nakrájený sýr, přidejte smetanu a směsí naplňte vydlabanou kapustu. Pečte na mírném ohni nebo v popelu na žhavých uhlících než se sýrová směs rozpeče a kapusta hezky rozvoní. 

05.

Nechte chvíli odpočinout a podávejte rozčtvrcené jako přílohu ke grilovanému masu nebo samostatně.

Foto: Stream.cz

Jednoduché, zdravé a krásné. Takové je dnešní vaření na farměFoto: Stream.cz

Chcete poznat Martina Hromase v akci? Podívejte se na pořad Ze dvora na Stream.cz.

Jestli máte rádi kapustu, mohly by vám chutnat také křupavé kapustové karbanátky

Reklama

Související témata:

Načítám