Hlavní obsah

Farmářská plněná kapusta

Hodnocení:
(53)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud chcete třeba svým dětem někdy ukázat, jak vzniká opravdové jídlo, ekologická farma Slunečná je na to ideální místo. Zdejší farmář s láskou a nadšením chová, pěstuje a zpracovává vše, co zde můžete ochutnat, například i při víkendovém pobytu přímo nad dojírnou. A právě sem vás kuchař a publicista Michal „Hugo“ Hromas v pořadu Ze dvora na Stream.cz zavede. V závěru pořadu se nechte pozvat na úžasnou pochoutku zvanou plněná kapusta.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka listové kapusty
  • 2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 2 bílé papriky
  • rostlinný olej
  • sůl a pepř
  • 1 rajče
  • 4 krajíce staršího chleba
  • 250 g polotvrdého sýra
  • 250 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup:

Krok 1: Z větší kapusty vyřízněte opatrně košťál i světle zelený střed. Měla by vám zůstat taková silnější „miska“ z kapusty.

Krok 2: Oloupejte a na plátky nakrájejte cibuli a česnek, na proužky nakrájejte chilli papričku a bílé papriky a všechno dohromady pomalu opékejte na oleji (nebo na nadrobno nakrájené a rozpečené slanině). 

Krok 3: Osolte a opepřete a k zelenině v pánvi přidejte nakrájené rajče. Počkejte dvě nebo tři minuty a přidejte na kousky rozdrcený tvrdší kvasový chléb a promíchejte jej tak, aby nasákl šťávou ze zeleniny. Pánev pak odstavte z ohně.

Krok 4: Do zeleniny zamíchejte na kostičky nakrájený sýr, přidejte smetanu a směsí naplňte vydlabanou kapustu. Pečte na mírném ohni nebo v popelu na žhavých uhlících než se sýrová směs rozpeče a kapusta hezky rozvoní. 

Krok 5: Nechte chvíli odpočinout a podávejte rozčtvrcené jako přílohu ke grilovanému masu nebo samostatně.

Foto: Stream.cz

Jednoduché, zdravé a krásné. Takové je dnešní vaření na farmě

Chcete poznat Martina Hromase v akci? Podívejte se na pořad Ze dvora na Stream.cz.

Jestli máte rádi kapustu, mohly by vám chutnat také křupavé kapustové karbanátky

ynezorPumanzeSaNyknalC