Hlavní obsah

Finále soutěže o kuchyň za 100 tisíc: Rozhodněte, kdo ji vyhraje!

Foto: Profimedia

Kdo si bude moci připít šampaňským ve své nové kuchyni? Můžete o tom rozhodnout!Foto: Profimedia

Reklama

Soutěž o krásnou a praktickou kuchyňskou linku za sto tisíc vrcholí. Právě teď nastává ten čas, kdy o výherci rozhodnete vy svými hlasy. Připomeneme vám finalisty. Hlasujte pro ně!

Článek

Když jsme před časem vyhlásili soutěž o kuchyň za sto tisíc, zahrnuli jste nás přihláškami a fotkami. Komise složená z členů redakce i zástupců partnerské firmy Oresi všechny poctivě prošla a po důkladném uvážení vybrala pět finalistů.

Ty jsme vám jednoho po druhém představili – nejen to, jak vypadá jejich stávající a rekonstrukci vyžadující kuchyň, ale i vizi návrhářů o té budoucí – výherní. Návrháři se za finalisty vypravili osobně, protože potřebovali zjistit vše o chodu domácnosti, zvycích při přípravě jídel, ale i požadavky na úložné prostory a vybavení spotřebiči.

Protože byste si dnes měli z finalistů vybrat jen jednoho, připomeňte si je všechny ještě jednou. Rozhodněte se pro svého favorita a svůj hlas mu dejte kliknutím přímo na obrázek návrhu jeho nové kuchyně. Co kliknutí, to hlas – samozřejmě z jednoho e-mailu můžete hlasovat jen jednou. Ten, kdo bude mít nejvíc hlasů, vyhraje novou kuchyň za 100 000 Kč! Hlasovat je možné do čtvrtka 9. července 6.00 hodin ráno.

1. Vazačovi

Rodina z Liberce užívá linku po babičce. Tento skoro muzeální kus už nesplňuje ani estetické, ani praktické požadavky rodiny – a právě proto se Vazačovi přihlásili do soutěže. Jistě by si ji zasloužili i proto, že maminka Eva vaří nejen ráda, ale i velmi často a ve velkém objemu. Podrobnosti o rodině i víc fotografií návrhů najdete zde.

Foto: archiv

Rodina Vazačova patří mezi vyznavače opravdu bohatě prostřeného stolu, takže by se jim nová linka hodila i proto, že by na ní bylo víc prostoru na vaření, ale také víc úložného prostoruFoto: archiv

Foto: archiv firmy

Návrháři změnili dispozici nové linky tak, aby se do místnosti dostalo víc přirozeného světla. Tento návrh vychází ze systému DoltiFoto: archiv firmy

2. Knapkovi

Z okraje Žatce je rodina Knapkova. Jejich byt prochází celkovou rekonstrukcí, která by měla zahrnovat i kuchyň. Ta je zatím spíše provizorní a neslouží mladé rodině tak, jak by chtěla a potřebovala. Účast ve finále pro ně byla, jak přiznávají, velmi příjemným překvapením a výhru by brali jako zázrak. Více o rodině i návrzích kuchyně v hodnotě 100 000 Kč najdete zde.

Foto: archiv

Knapkovi přiznávají, že ani nevěřili v postup do finále. Uznávají, že jejich linka už opravdu potřebuje vyměnit, protože není dostatečně funkčníFoto: archiv

Foto: archiv firmy

Kuchyňská linka z řady Livanza je velmi elegantní, ale i praktická a splňuje všechny nároky rodinyFoto: archiv firmy

3. Vítkovi

Rodina Vítkova žije v okrajové části Ostravy. I oni se do soutěže přihlásili proto, že jejich kuchyň už prostě nutně potřebuje obnovu. Díky návrhářům sponzorské firmy vymysleli i zcela novou dispozici místnosti, která bude mnohem praktičtější a prostor podstatně zvětší. Více o rodině i návrzích kuchyní najdete zde.

Foto: archiv

I když stále slouží, potřebuje starší kuchyňská linka rodiny Vítkových vyměnit. A jak se ukázalo, šla by v rámci této rekonstrukce změnit i dispozice celé místnostiFoto: archiv

Foto: archiv firmy

Linka z řady Livanza udělá z nové kuchyně místo se spoustou praktických úložných prostorů, ale i velmi elegantní na pohledFoto: archiv firmy

4. Pavla Škurková

Pavla Škurková ze Šumperka vlastní maličkou kuchyň v paneláku, která už pomalu dosluhuje. Právě proto se paní Pavla přihlásila do naší soutěže – sama by na novou velmi těžko našetřila. Návrháři se s malým prostorem popasovali tak, že se mohou inspirovat i další majitelé stejně „rozlehlých“ místností. Více o naší finalistce i o tom, jak by mohla vypadat nová kuchyň, najdete zde.

Foto: archiv

Paní Pavla žije v bytě sama, ale ani tak jí stávající linka nestačí ani velikostí, ani svou dispozicíFoto: archiv

Foto: archiv firmy

I v malém prostoru se dá vymyslet dispozice linky, která by vytvořila dost pracovní plochy i úložných prostor. Tato pracuje se systémem DoltiFoto: archiv firmy

5. Urbančíkovi

Rodina Urbančíkova z Havířova-Šumbarku už se dlouho poohlíží po možnostech, jak si zařídit svou kuchyň nově, a hlavně bezpečněji pro dvě malé děti. Účast ve finále soutěže pro ně znamenala vítanou možnost, jak se poradit s odborníky – tedy návrháři a najít ideální kombinaci praktičnosti, bezpečnosti a i vzhledu nové linky. Více o rodině i návrzích najdete zde.

Foto: archiv

Dvě malé děti určují požadavky rodiny Urbančíkových, pro které je bezpečnost na prvním místě – a i to je důvod, proč musí staré vybavení kuchyně pryčFoto: archiv

Foto: archiv firmy

Díky návrhářům může mít rodina kuchyň z řady Livanza Eruka, která je velmi elegantní, ale splňuje i všechny požadavky bezpečnostiFoto: archiv firmy

U všech finalistů byli na osobní návštěvě návrháři ze sponzorské firmy. Co na odborníky zapůsobilo nejvíc? Asi to, jak dlouho mnozí odkládají pořízení nové kuchyně. A jak vidíme i na fotografiích, často k vlastní škodě a vlastně bez důvodu udržují svou kuchyň v nepohodlném, nehezkém, a někdy dokonce nebezpečném provizoriu.

„Přestože mají nějaké našetřené peníze a mohli by využít i mimořádně výhodné financování, jako by opomíjeli, že kuchyně je psychologickým středem domova a srdcem každého bydlení. Pokud jde o rozpočet, řešení se skoro vždy najde," potvrzuje Dušan Všelicha.

Už víte, kdo by si podle vás nejvíc zasloužil novou kuchyňskou linku za 100 000 Kč? Pak neváhejte a dejte mu hlas! Máte na to čas do čtvrtka 9. července, do 6 hodin ráno. Vítěze pak slavnostně vyhlásíme 14. července.

Podmínky soutěže:

  • 1. Vyhrazujeme si právo na vyloučení podvodných hlasů.
  • 2. Jedna e-mailová adresa = jeden platný hlas.
  • 3. Výhru získává kuchyň s největším počtem hlasů.
  • 4. Hlasuje se na základě přihlášení pod e-mailovým účtem na Seznam.cz.
  • 5. Trvání hlasování je 48 hodin.
  • 6. Hlasování se nemůžou zúčastnit spolupracovníci pořadatele, ProŽeny.cz a Seznam.cz, a. s. včetně rodinných příslušníků.

Reklama

Načítám