Hlavní obsah

Fobie slavných: Která sexbomba se bojí podívat do zrcadla?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strach z pavouků či uzavřených prostor není nijak neobvyklý – bojuje s nimi mnoho lidí. Jedince s fobiemi proto najdete samozřejmě i mezi celebritami. A někdy jde opravdu o kuriózní strachy. Kdo se bojí třeba žab nebo zrcadel?

Článek

O arachnofobii neboli strachu z pavouků jste dost možná už někdy slyšeli. Ale co taková klitrofobie, nyktofobie, nebo dokonce lepidopterofobie? Vsadíme se, že jsou to pro vás velké neznámé. Ačkoliv jde o celkem kuriózní strachy, někteří lidé jimi skutečně trpí – a to i slavné osobnosti. Nakolik jde v jejich případě o reálné fobie a nakolik je to jen dělá ještě zajímavějšími, těžko říct.

Matthew McConaughey (48)

Tento slavný herec by měl asi velký problém, kdyby si chtěl jít nakoupit do obchodního domu, kde mají otáčivé dveře. Jeho fobie je totiž právě z nich a říká se jí klitrofobie. Tento strach se netýká pouze dveří, ale všech podobně stísněných prostorů. „Nemám rád otočné dveře. Mám dojem, jako bych vstupoval do temného tunelu,“ řekl herec v jednom rozhovoru.

Foto: Profimedia.cz

I takový tvrďák, jako je Matthew McConaughey, má své strachy. Konkrétně z otáčivých dveří Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp (54)

Charismatický herec se svojí fobií nikdy příliš netajil. Trpí coulrofobií neboli strachem z klaunů. A ačkoliv si v kariéře střihl role nejrůznějších maskovaných podivínů, do této cirkusové postavy by se asi nikdy nevtělil. Několikrát se nechal slyšet, že ho děsí namalovaná tvář a falešný úsměv. Dokonce prý zakazoval své někdejší manželce Amber Heard (32) sledovat seriál „American Horror Story: Freak Show“ (od 2011), kde byl klaun jednou z hlavních postav.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp se odjakživa bojí klaunůFoto: Profimedia.cz

Uma Thurman (48)

To Uma Thurman má asi větší odvahu než Johnny Depp. Její největší hrůzou jsou uzavřené prostory – má klaustrofobii. Musela tedy prožívat chvíle opravdu úzkostné hrůzy, když byla při natáčení filmu „Kill Bill“ (2003–04) zavřená v rakvi, kterou navíc zaházeli hlínou, jako by šlo o skutečné pohřbívání zaživa. Režiséra Quentina Tarantina (55) prý tehdy její fobie vůbec nezajímala. A sama herečka to později komentovala, že šlo prostě jen o další den v kanceláři.

Foto: Profimedia.cz

Uma Thurman si musela při natáčení filmu „Kill Bill“ projít peklemFoto: Profimedia.cz

Katy Perry (33)

Byť vypadá, že má pro strach uděláno a jen tak něčeho se nebojí, zpěvačka Katy Perry má hrůzu ze tmy, tedy nyktofobii. V rozhovoru v roce 2010 řekla, že raději spí s rozsvícenými světly, protože má strach, že právě ve tmě na ni může všude číhat nejvíce démonů. Otázka je, o jakých démonech mluvila.

Foto: Profimedia.cz

Těžko říct, kterých démonů se excentrická zpěvačka bojí Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidman (50)

Kdybyste chtěli pozvat herečku Nicole Kidman na rande, na sbírku motýlů byste ji rozhodně nenalákali. Australská diva má totiž právě z tohoto hmyzu panickou hrůzu. Je na něm prý něco divného. My se jí vlastně ani moc nedivíme. Viděli jste někdy ty krásné barevné motýly, jak vypadají zblízka? Žádná příjemná podívaná na chlupatého brouka s barevnými křídly. Jestli jste na tom podobně, možná trpíte stejně jako hvězda lepidopterofobií.

Foto: Profimedia.cz

Australská herečka nemá ráda motýlyFoto: Profimedia.cz

Pamela Anderson (50)

Myslíte si, že někdo jako Pamela Anderson nebude mít problém se na sebe podívat? Kdepak. Herečka a někdejší sexbomba má fobii ze zrcadel a vůbec nepřipadá v úvahu, že by sama dobrovolně pohlédla na svůj odraz – sužuje ji eisoptrofobie. Kromě toho jí také dělá problémy vidět se v televizi. V takovém případě prý ihned opouští místnost a čeká, až se přístroj vypne.

Foto: Profimedia.cz

Je to trochu paradox, že někdejší sexbombu děsí právě pohled do zrcadla Foto: Profimedia.cz

David Beckham (43)

I fotbalová a módní ikona David Beckham má fobii, s níž se musí vypořádat. Tento krasavec má největší strach z žab. Říká se tomu ranidafobie. Kromě toho také v minulosti přiznal, že se obává nejrůznějších chorob – ale to prý už dávno neplatí.

Foto: Profimedia.cz

Slavnému bývalému fotbalistovi by se u nás v létě asi moc nelíbilo, zvláště v okolí rybníků Foto: Profimedia.cz

A co děsí nejvíce vás?

Reklama

Načítám