Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snídat by se mělo, to je jasné. A takové sobotní ráno přímo vybízí k tomu, abyste si dali bohatou snídani a užili si volného rána s rodinou. Zkuste francouzský toast Pain Perdu.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 toastů
  • 10 plátků světlého toastového chleba
  • 300 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g másla
K dokončení
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 10 ks čerstvých jahod
  • 1 hrst čerstvé máty
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte mléko, vajíčka, cukr, skořici a muškátový oříšek. Na pánev dejte pozvolna rozpustit máslo.

02.

Jednotlivé plátky chleba namáčejte v mléčné směsi a opékejte na pánvi dozlatova. Osušte papírovou utěrkou, obalte v moučkovém cukru a podávejte s čerstvým ovocem a mátou.

Související témata:

Načítám