Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kousky kuřecího maso opečené dozlatova jsme zkombinovali s listovým špenátem, smetanou a domácími noky. Zkuste to také!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g listového špenátu
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 špetka pepře
  • 1,5 lžičky soli
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 500 g kuřecího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi na olivovém oleji osmahněte osolené a opepřené kousky kuřecího masa. Jakmile se maso opeče, přidejte nasekaný česnek a pokrájený špenát, podlijte vývarem a smetanou a cvíli povařte, dokud špenát nezavadne.

04.

Směs promíchejte s gnocchi a podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 252,22 kJ
Bílkoviny38,54 g
Tuky23,92 g
Sacharidy40,94 g
Sůl2,83 g
SAFA6,14 g
Vláknina3,73 g
Cukry2,67 g

Načítám