Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jestli má nějaká grilovaná zelenina svoje neopakovatelné kouzlo, pak jsou to kukuřičné klasy. Pro jednoduchost můžete koupit už předvařené. Pokud máte zdroj čerstvých kukuřic, stačí je nejdřív oloupané 20 minut povařit v osolené vodě.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na kukuřici
  • 2 kukuřice
  • sůl a pepř
  • 75 g anglické slaniny
Na bylinkové máslo
  • 70 g másla
    7
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka saturejky
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka muškátového květu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte bylinkové máslo. Měkké máslo promíchejte se všemi najemno nasekanými bylinkami. Ty sekejte opravdu nadrobno a bez stonků. Přidejte citronovou kůru a šťávu a ještě jednou promíchejte. 

02.

Rozpalte gril. Na pánev vhodnou na grilovací rošt (nebo prostě na plotně) z obou stran osmahněte plátky slaniny dokřupava. Není potřeba přidávat žádný tuk, slanina pustí dost svého vlastního.

03.

Předvařené kukuřice položte na rozpálený gril a navrch je poklaďte šupinkami másla. Jak budete kukuřici otáčet, aby se ogrilovala ze všech stran, vždy navrch pár šupinek přidejte – máslo bude tát a vpije se do kukuřice.

04.

Hotové kukuřice podávejte lehce osolené a opepřené a s plátky opečené slaniny.

Načítám