Hlavní obsah

Grilované houby shitake

Hodnocení:
(1)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Shitake houby, jak už název napovídá, jsou typické pro asijskou kuchyni. Připravit si je můžete nejen v různých směsích, ale i na grilu. Je to lahůdka!

Ingredience pro:
4 porce
Na houby
  • 6 hub shitake
  • sůl
  • mletý černý pepř
Na marinádu
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva ze dvou citronů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička majoránky
Článek

Postup

Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smíchejte a houby v ní nechte 40 minut odležet.

Krok 2: Poté houby zabalte do alobalu a na mírném žáru grilujte 15 minut. Mezitím je několikrát otočte. Ugrilované houby dochuťte pepřem a solí a můžete je servírovat. Výborně se hodí jako příloha ke grilovanému drůbežímu masu nebo na toasty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.