Hlavní obsah
2,6
(15)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Shitake houby, jak už název napovídá, jsou typické pro asijskou kuchyni. Připravit si je můžete nejen v různých směsích, ale i na grilu. Je to lahůdka!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Houby
  • 4 hrnky hub shitake
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Marináda
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička majoránky
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience na marinádu smíchejte a houby v ní nechte 40 minut odležet.

02.

Poté houby zabalte do alobalu a na mírném žáru grilujte 15 minut. Mezitím je několikrát otočte. Ugrilované houby dochuťte pepřem a solí a můžete je servírovat. Výborně se hodí jako příloha ke grilovanému drůbežímu masu nebo na toasty.

Související témata:

Načítám