Hlavní obsah

Grilované kuřecí špízy: S naší marinádou budou krásně šťavnaté!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Zdá se vám kuřecí maso z prsou suché, a proto ho moc nevyhledáváte? Naložte ho! Pikantní marináda mu rozhodně dodá šťavnatost i křehkost a věřte, že tyhle špízy, dozlatova upečené na grilu, vás okouzlí.

Článek

Prázdniny jsou v plném proudu a je čas rozpálit grily naplno! Díky marinádám uděláte i z toho nejfádnějšího kousku masa dokonalou lahůdku, tak se toho nebojte – tahle naložená prsíčka budou zaručeně šťavnatá.

Marinované kuřecí špízy

Na 4 porce budete potřebovat: 2 větší kuřecí prsní řízky, 1 malou cuketu; na marinádu: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci medu, 1 stroužek česneku, 1 lžíci oleje, špetku mletého chilli, sůl, pepř

Postup: Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Cuketu nakrájejte na větší kostky. Maso s cuketou střídavě napichujte na špejle. V misce promíchejte všechny suroviny na marinádu a hotovou směsí špízy důkladně potřete a nechte je marinovat nejlépe do druhého dne. Pak je opečte na grilu nebo v troubě dozlatova a v průběhu maso potírejte zbylou marinádou.

Tip: Hotové špízy podávejte s kuskusem smíchaným se sušenými rajčaty a zeleninovým salátkem.

Patříte mezi grilovací maniaky a připravujete rádi špízy? Pak určitě zkuste naše tipy na originální marinády.

Reklama

Načítám