Hlavní obsah

Halina Pawlowská slaví 65: Znáte její nejvtipnější hlášky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Scenáristka a spisovatelka, která vyniká břitkým humorem a schopností vtipně glosovat v podstatě cokoli. Majitelka kypré postavy, která si umí dělat legraci především ze sebe. To vše je Halina Pawlowská a dnes slaví 65. narozeniny.

Článek

Dělá si legraci v podstatě z čehokoli. Z lásky, z manželství, rodičovství, ale i z toho, že ani zdaleka nemá míry modelky. A právě za její originální smysl pro humor lidé Halinu Pawlowskou milují. Dnes tahle dáma slaví 65. narozeniny a možná právě teď, v době starostí s pandemií koronaviru, jsou její vtip a nadhled potřeba víc než kdy dřív. Proto pusťte starosti chvíli za hlavu a pojďte se zasmát nad jejími nejslavnějšími hláškami.

O lásce

Halina Pawlowská působí jako rázná žena a razantní přístup doporučuje i v oblasti lásky. Takže co dělat, když vám to doma moc neklape? „Má blbý kecy? Tak mu sbal věci,“ radí spisovatelka, která také doporučuje: „Nemiluj nikdy debila, který kouká na kila.“ A „když máš doma šílence, tak si pořiď milence“.

Život je jednoduše moc krátký na to, abyste ho strávily po boku někoho, kdo vás trápí. Rozhodně to ale není potřeba hned vzdávat, za lásku je občas potřeba trochu zabojovat. Takže „když ti chlap svádí holčičky, cvič a trénuj pěstičky“, pronesla jednou humoristka.

A samozřejmě to platí i v jakýchkoli jiných mezilidských vztazích. Když pak narazíte na nějakého otrapu, víte, co máte dělat: „Každého hulváta sraz pěstí do bláta.“

Foto: Profimedia.cz

Halina Pawlowská si Čechy získala svým břitkým humorem a vtipnými glosamiFoto: Profimedia.cz

O sexu

Spisovatelka zastává názor, že sex je pro všechny, a to bez ohledu na cokoli. „Neboj se milostných her, na věk i rodinu ser,“ říká doslova. Milování je podle ní totiž jediná dřina, která stojí za to. Jednoduše lepší než jakékoli fitko a posilovna a v současné situaci, kdy jsou veškerá tahle sportoviště zavřená, je to více než dobrý nápad. „Chceš být šťastná jako blecha? Tak hupsni s někým do pelecha,“ radí Halina Pawlowská.

O rodičích a dětech

Říká se, že láska rodičů k dětem by měla být bezpodmínečná, a hlasuje pro to i Halina Pawlowská. Podle ní totiž „dokonalá matka miluje i spratka“.

Ale pozor, platí to i opačně – děti by měly své rodiče ctít: „Nekritizuj otce, matku, za život jim děkuj, spratku!“

Foto: Profimedia.cz

Hlavně s humorem. To je nejspíš životní krédo téhle dámyFoto: Profimedia.cz

O dietách a životním stylu

Už jen jediný pohled na korpulentní dámu naznačuje, že opravdu není zastánkyní žádných diet, urputného sportu a tvrdě prosazovaného zdravého životního stylu. Naopak doporučuje, že život by si lidé měli užít naplno a netrápit se malichernostmi: „Přestaň hýřit, přestaň pít, budeš nudnej, ale fit.“

Nuda je totiž asi to, čeho se spisovatelka bojí nejvíc. „Líp je na tom ten, kdo se spustí, než ten, co má život pustý,“ tvrdí Halina Pawlowská, pro kterou je podle jejích vlastních slov „nejlepší sport kafe a dort“.

S tím, co je správné a co ne a co by člověk měl a neměl, se to podle ní často tak trochu přehání. „Četla jsem článek, kde tvrdili, že příznaky stresu jsou: nadměrné požívání potravin, impulsivní nakupování a rychlá jízda. Děláte si srandu? Tak nějak si představuju perfektní den,“ řekla v minulosti.

A čemu opravdu nerozumí, to jsou stesky skutečně extrémně štíhlých lidí. „Hubení lidé mě fakt štvou! Obzvláště když říkají věci, jako: Víš, já se prostě někdy zapomenu najíst. No, už jsem zapomněla, kde bydlím, kam jsem zaparkovala auto, nebo třeba kam jsem dala klíče. Ale nikdy, NIKDY se nezapomenu najíst. Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!“

Mít se rád se vším všudy je opravdu důležité a v tomto směru je Halina Pawlowská určitě inspirací. Stejně jako plus size modelky, které vám dodají sebevědomí.

Reklama

Související témata:

Načítám