Hlavní obsah

Hit internetu? Oblékněte se stejně jako vaše dcera!

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě plní obrázky maminek, které se oblékají stejně jako jejich malé dcerky. Z identických outfitů se tak pomalu ale jistě stává další módní trend. Proto vám teď přinášíme ochutnávku těch nejstylovějších kousků, v nichž zazáříte vy i vaše „minijá“.

Článek

Čekáte duhovou explozi v podobě roztomilých mašliček, třpytivých aplikací a motivů jednorožce? Jste na omylu. I v dětském oddělení se nacházejí poklady, které mohou s přehledem konkurovat prestižním kolekcím ze světa dospělých. O pár kroků (nebo kliků v případě internetových obchodů) vedle dozajista objevíte totožný model i ve vaší velikosti. A věřte, že dokonale sladěný look matky s dcerou vynikne nejen na rodinném portrétu.

Mateřská láska 

Ačkoliv se může zdát, že stejnokroj pro ženy a jejich ratolesti je výmyslem současnosti, opak je pravdou. Historie sahá mnohem dál. V roce 1897 porodila třicetiletá Francouzka Jeanne Lanvin (1867–1946) holčičku Marguerite di Pietro (†60), která pro ni byla v dalších několika letech velkou inspirací. I proto se Jeanne Lanvin, tehdy ještě neznámá návrhářka, pustila do šití dětské módy. V roce 1907 se Jeanne s Marguerite nechaly vyfotografovat ve stejných šatech před odchodem na bál – posléze se tento snímek stal předlohou pro logo ikonického brandu Lanvin a značka jej používá dodnes.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1908 debutovala talentovaná Jeanne Lanvin na módní přehlídce s řadou pro děti, která se vyznačovala stejnými charakteristickými rysy jako její kolekce pro ženy. Od té doby už zájem o značku Lanvin, v jejímž logu je návrhářka s dcerkou (jak můžete vidět na obrázku), jenom sílil Foto: Profimedia.cz

Nákupní horečka 

Jestliže se i vám zalíbila představa podobně vypadajích outfitů pro maminky a dcerky, neváhejte a vyrazte na nákupy. Denimové kousky, zvířecí či květinové vzory, khaki barva a proužky budou slušet oběma!

Džínová bunda

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámská bunda Topshop (prodává Zalando), 1520 Kč; dětská bunda H&M, 349 Kč Foto: Archiv firem

Pruhované šaty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámské šaty Lindex, 1399 Kč; dětské šaty Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Khaki parka

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámská bunda Reserved, 999 Kč; dětská bunda Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Klasický svetr

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámský svetr Vanessa Bruno Athé (prodává Zalando), 6730 Kč; dětský svetr Massimo Dutti, 1195 KčFoto: Archiv firem

Džíny s lampasem 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámské džíny Levi’s, (info o ceně k prodejně); dětské džíny Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

Květinová halenka

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámská halenka Bonprix, 299 Kč; dětská mikina Zara, 499 kčFoto: Archiv firem

Leopardí potisk

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámské šaty H&M, 399 Kč; dětské šaty Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Mikina s nápisem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): dámská mikina Tally Weijl, 189 Kč; dětská mikina F&F, 349 KčFoto: Archiv firem

Chodíte s dcerou ve stejném oblečení, nebo vám podobný nápad připadá jako úlet? 

Načítám