Hlavní obsah

Hit letošní zimy: barevné ponožky!

Foto: shutterstock.com

Zapomeňte na nudné tmavé barvyFoto: shutterstock.com

Reklama

Pro letošek zapomeňte na klasiku v podobě bílých, černých nebo nudně šedých ponožek. Hitem této zimy jsou totiž veselejší barvy a bláznivé kombinace vzorů. Proto se nebojte trochu odvázat a vyrazit na nákup trendových ponožek. Poradíme, co letí!

Článek

Je pochopitelné, že při výběru ponožek na zimu se v první řadě díváte na to, zda jsou dostatečně teplé a vyrobeny z kvalitního materiálu. Vedle toho byste ale neměla zapomínat ani na módní stránku věci, byť jde „jenom“ o ponožky. „Letos se z ponožek stal tak trochu módní hit a módní doplněk. Vůbec totiž není potřeba, aby jejich barva či vzor nenápadně kopírovaly zbytek vašeho oblečení. Naopak zkuste ze svých ponožek udělat tak trochu střed pozornosti,“ radí módní poradkyně a stylistka Martina Koliková.

Sytě růžové, tyrkysové či oranžové

Letos jsou hojně v prodeji ponožky jednobarevné, ale v sytých odstínech bláznivých barev, jako je třeba oranžová, fialová, tyrkysová, zářivá žlutozelená či třeba růžová. A vy byste se těchto barev rozhodně neměla bát! „Pokud chodíte oblékaná spíše v černé nebo tmavě šedé a váš šatník je poněkud usedlejší, jsou výrazné ponožky tím pravým pro vás. Jejich extravagance nejlépe vynikne právě tehdy, když si k nim vezmete třeba černé kalhoty a šedý svetr. To pak budou kupříkladu ty růžové nebo oranžové ponožky doslova zářit,“ radí stylistka Koliková. A dodává, že nejde o nevkus, ale spíše o vtipnou a veselou vložku ve vašem šatníku.

Foto: ssebasie.blogspot.com

I punčochy září barvamiFoto: ssebasie.blogspot.com

Pochopitelně že na firemní večírek nebo na schůzku s obchodním partnerem si je asi nevezmete. Ale pokud jedete na návštěvu ke známým, s přítelem anebo třeba do zaměstnání, není důvod, proč byste se měla za lehkou extravaganci stydět. „Lidé ocení, když člověk prokáže lehký smysl pro humor. A to zejména v soukromí a mezi svými přáteli,“ vyjadřuje se k situaci ohledně výrazných ponožek psycholog Vojtěch Benda.

Bláznivé vzory

A je-li váš šatník plný spíše oblečení barevného a vzorovaného, pak by takové měly rozhodně být i vaše ponožky. Pokud nosíte pravidelně třeba modré rifle, tričko s obrázkem či nějakou grafikou a k tomu se nebojíte obléci mikinu zase ve zcela jiné barvě, věřte, že by vaše ponožky rozhodně neměly zůstat pozadu. „K barevnému šatníku se hodí ponožky s pestrým vícebarevným vzorem. Dejte si jen pozor, pokud nosíte třeba mikinu nebo triko se vzorem spíše kulatým a oválným, bez ostrých hran, měly by vaše ponožky být rovněž se vzorem bez ostrých hran a úhlů. V takovém případě volte třeba puntíky, různé malůvky a klikyháky, oválné obrazce. Naopak jestli je váš šatník plný spíše pruhovaných věcí, vyberte si pruhované ponožky v několika bláznivých sytých barvách,“ doporučuje stylistka Koliková.

Foto: shutterstock.com

Čím pestřejší, tím lepšíFoto: shutterstock.com

Podkolenky a punčochy

Podobně odvážně můžete vybírat také zimní podkolenky, nadkolenky a koneckonců i punčochy. Pokud si vezmete kratší sukni, veselý barevný vzor vynikne o to více. „Dejte jen pozor, abyste to s barevností nepřehnala. Sukni zvolte spíše černou nebo tmavě modrou a punčochy, nadkolenky či podkolenky barevné. Vzor tak více vynikne. Pokud máte navíc štíhlé a dlouhé nohy, jen svou přednost nápaditým oblečením podtrhnete,“ radí stylistka Koliková. A dodává, že v případě silnějších stehen byste měla sáhnout po delší sukni, která končí zhruba pět centimetrů nad koleny. Vynikne tak vzor ponožek, a přitom silnější partie zůstanou pod sukní skryty.

Jak vidíte, i s barevnou a dětsky působící módou můžete doslova čarovat. Letošní zima barvám přeje, tak toho náležitě využijte a nestyďte se!

A jakým ponožkám dáváte přednost vy? Měla byste odvahu v podobné barevné kombinaci vyrazit třeba na návštěvu ke známým nebo třeba do zaměstnání? Napište na info@prozeny.cz

Reklama

Související témata:

Načítám