Hlavní obsah

Dnešní superúplněk rozzáří oblohu, přinese úlevu a ovlivní všechny, nejvíc Vodnáře, Lvy, Býky a Štíry

Foto: Gosia1982, Shutterstock.com

Foto: Gosia1982, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je první letošní superúplněk, který proběhne v originálním a přátelském znamení Vodnáře. Krásnou podívanou nabídne Měsíc 1. srpna ve večerních hodinách. Půjde o největší a zároveň, bude-li přát počasí, i jeden z nejkrásnějších úplňků tohoto roku. Co přinese znamením horoskopu?

Článek

Srpnový superúplněk rozzáří oblohu ve večerních hodinách 1. srpna 2023 ve 20 hodin a 31 minut, kdy vypluje nad obzor. Jeho vliv však můžete pociťovat už tři dny předtím, samotný úplněk obvykle přináší úlevu. Výjimečnou podívanou Měsíc nabídne nejen v noci z 1. na 2. srpna, ale i během té následující. Luna se bude zdát o trochu větší a jasnější než obvykle, zároveň ji uvidíte nízko nad obzorem.

  • Dva superúplňky v jednom měsíci: Zajímavé je, že na noční srpnové obloze lze superúplněk pozorovat hned dvakrát, poprvé 1. srpna a podruhé ve čtvrtek 31. srpna ve 3:37 hod ve znamení Ryb.

Jeseteří úplněk ve znamení Vodnáře

Srpnovému úplňku se podle starých indiánských tradic říká jeseteří, protože srpen je měsícem jeseteřích námluv. Právě v tuto dobu vyplouvaly tyto velké ryby z hlubin Velkých jezer do mělčích vod, aby se třely. Tím pádem byly zranitelnější a bylo snadnější je ulovit. Podle této symboliky byste měli v době kolem jeseteřího úplňku přijímat dary života a patřičně si jich užívat.

Myslete na sebe a nezapomínejte na druhé

Symbolika znamení Vodnáře je jasná: podle tohoto vzdušného znamení je vhodný čas na zábavu a relaxaci, je dobré vyhnout se náročným pracovním činnostem. Úplněk může vyvolávat spontánnost, touhu vyjet ze zajetých kolejí, možná i výstřednost a rebelantství. Snažte se být s těmi, s kterými je vám dobře. Myslete na sebe a nezapomínejte na druhé. V oblasti zdraví znamení Vodnáře vládne našim nohám. Měli byste tedy pečovat o své kotníky a lýtka a praktikovat cviky na křečové žíly. Dopřejte si i vodní masáž nohou.

Úplňku vládne mystická sedmička

Podle numerologie je superúplněk pod vibrací sedmičky, čísla originality, kreativity, lásky k umění. A také čísla soucitu, dobročinnosti a zájmu o charitativní činnost. Povzbuzuje vás, abyste v sobě hledali vnitřní fantazii, uplatnili všechny své schopnosti a sdíleli je s okolím. K tomu potřebujete najít nové způsoby jednání, nové postupy, vyrazit po nevyšlapaných cestách kupředu.

  • Vzhledem k tomu, že úplněk nastane prvního dne v měsíci, neměli byste zapomínat na své zájmy. Dělejte jen to, o čem jste bytostně přesvědčení.
Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Při úplňku ve znamení Vodnáře pečujte o svoje nohy. Ideální je masážFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Koho ovlivní superúplněk nejvíc?

Superúplněk nastane na 9° Vodnáře, tedy v prvním dekanu tohoto znamení, a svým vlivem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v prvních deseti dnech znamení Vodnáře, Lva, BýkaŠtíra. Planetární vliv úplňku zahrnuje i sílu planety Uran jako vládce znamení Vodnáře – symbolizuje dynamickou mentální sílu, originalitu a touhu po osobní svobodě.

Zajímavostí úplňku je silné postavení planety Venuše, která putuje v retrográdní fázi znamením Lva a přivolává k vám všechny bývalé lásky, ztracené přátelské vztahy, nedořešené vztahy, ale i nesplacené dluhy. Můžete v sobě objevit touhu po rychlém řešení vztahů: Je klidně možné, že se rozhodnete vstoupit do svazku manželského nebo budete chtít založit rodinu, ale také se můžete náhle rozejít, a osvobodit se tak od omezujících citů. Čas lásky a milostné volby zasáhne zejména znamení LvaStřelce. Znamení Ryb se může náhle splnit nějaký velký sen související s jejich partnerstvím.

Znamení Panny by si mělo dát pozor na své zdraví a v období kolem úplňku se nepouštět do zbytečných diskusí a rozepří se svými blízkými. Úplněk je vybízí k rozumnému řešení všech případných konfliktů. Kozorohům může do života vrátit osudovou lásku a Býkům připravit nečekanou změnu. Blížencům nadělí božskou inspiraci, která je posune v kariéře.

Účinkem úplňku mohou být ovlivněni zejména lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 9° znamení Vodnáře a Lva anebo se narodili za úplňku.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám