Hlavní obsah

Ve znamení Vodnáře: energičtí, přelétaví a trochu střelení

Foto: ginger_polina_bublik, Shutterstock.com

Foto: ginger_polina_bublik, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi 21. lednem a 20. únorem se rodí lidé v tvrdohlavém, silném a kreativním znamení Vodnáře. Co dostávají do vínku? Na co si při soužití s nimi dát pozor a v čem je na ně spolehnutí? Prozradíme, jaké celebrity se v tomto období narodily.

Článek

Vodnáři jsou vzdušné znamení, jsou tedy velmi rozlítaní. Milují změnu a nemůžou bez ní žít. Jakmile se jejich život zastaví na jednom místě, byť i na malou chvilku, hned začnou být znudění, otrávení a mají pocit, že jen marní čas.

Svobodomyslní, ale s tvrdou palicí

Patří ke znamením s pevnou kvalitou, což znamená, že jsou to pěkní tvrdohlavci a věčně si stojí za svým. Jakmile se Vodnář pro něco rozhodne, už s ním nehnete. Nebude slyšet na žádné rozumné argumenty. Vodnáři totiž na nějaké rozvážné dohadování moc nejsou, naopak rádi jednají impulzivně a frčí si životem podle toho, jakou mají zrovna náladu. Což může být někdy komplikované, ale někdy zase příjemně osvěžující. S nimi se nikdy nudit nebudete.

Vodnáři jsou experimentátoři, do všeho nového vrhají po hlavě a člověk má pocit, že se ničeho nebojí. Ale je to možná spíš proto, že si žádné nebezpečí ani nepřipouštějí a rovnou jednají. Tihle zrozenci vzduchu jsou zkrátka trošku střelení, ale kreativní. A tak trochu blázniví lidé jsou ti, kteří často v životě dosáhnou nejlepších výsledků právě proto, že se na věci dívají jinak.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tak co podniknout dnes? Vodnáři se zbytečně moc nerozmýšlejíFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Ke slávě předurčeni

Jestli je něco pro Vodnáře důležité, je to styl a originalita. Vodnář nesnese, když je jen „jedním z davu“. Být vidět, to je něco, na čem staví svůj život. Bláznivě se oblékají, mají pestrobarevné vlasy (nebo třeba také žádné vlasy!), hlasitě mluví, mají charakteristickou chůzi nebo prapodivné koníčky. Také se třeba hodně líčí – ať už jsou to ženy nebo muži.

A k tomu patří i odlišné chování, například si neberou žádné servítky. Když se Vodnáře na něco zeptáte, dostanete přímou odpověď – a to i v případě, že ji vlastně nechcete slyšet, tak pozor na to. Planeta Uran jim dala do vínku dost drsnou upřímnost, takže jen neradi zasouvají své pravé názory někam do pozadí. Často z nich vypadnou i věci, které vám vyrazí dech. Pokud ale chcete slyšet upřímnou kritiku či opravdový názor na cokoli, najděte si Vodnáře a ptejte se. Občas to ale bolí.

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Vodnáři jsou kreativní a potřebují vyčnívatFoto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Chladní a nepoddajní

Vodnáři nejsou žádné citlivky, naopak, dost často jsou to chladní lidé, kteří jen zřídkakdy vyjadřují nějakou náklonnost nebo o svých pocitech vůbec mluví. Přijde jim to jako zbytečnost, přeceňovaný luxus, jako něco, do čeho nikomu nic není. Umí být i pěkně krutí a druhého si vychutnat, když se jim zachce. Málokdo je ohledně různých způsobů pomsty vynalézavější než oni.

Aby prospívali a cítili se dobře, potřebují volnost a svobodu. Rozhodně je nesmíte nijak omezovat, jakmile jim sdělíte, že něco musí, vsaďte se, že to nikdy nebude. Už jen z principu. Neumí se podřizovat autoritám a pravidlům, často končí na volné noze, kde si mohou věci dělat po svém. Tak jim to nejvíc vyhovuje.

Vodnář jako partner

I vztah s Vodnářem je dost oříšek, protože si chce dělat věci podle sebe a sdílet vlastně jen malý střípek života. Což neznamená, že neumí nikoho milovat, jen prostě nechápe, proč by spolu pár měl trávit veškerý svůj čas. Přestože se leckdy může projevovat chladně, je přátelský, má smysl pro humor a svoje blízké nenechá nikdy v tísni. Za ty, na kterých mu záleží, by se pral do krve. Imponuje mu sebevědomí, samostatnost a vášeň pro cokoli. Pokud bude šťastný, bude i věrný a oddaný.

Slavné tváře z řad Vodnářů

A které celebrity se v tomto znamení narodily? Jednou z těch nejznámějších je například vlivná moderátorka a Oprah Winfrey (66), která výraznou energií Vodnáře jen srší. Stejně tak typickým zástupcem tohoto znamení je i zpěvák Harry Styles (26), který se proslavil svými fotografiemi v ženských šatech na obálce Vogue.

Známou českou Vodnářkou je například módní návrhářka a designérka Blanka Matragi (67), v jejíchž originálních modelech je znát nespoutaná kreativita. Nápady a svobodomyslností hýří i talentovaný hudebník Ondřej Gregor Brzobohatý (37).

Načítám