Hlavní obsah

Vztahy podle životního čísla

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Životní číslo v numerologii určuje ledasco: kromě životní cesty také určité charakterové rysy a chování v některých situacích. Zjistěte, jak „majitelé“ různých životních čísel přistupují k vztahům a romantice. Poznáte sebe i partnera?

Článek

Abyste získali své životní číslo, stačí vám jednoduše sečíst všechna čísla vašeho data narození, číslici po číslici. Pokud vám vyjde číslo dvojciferné, opět ho sečtěte – pozor, nikoli v případě 11, až se dostanete na zredukovanou jednocifernou verzi.

Příklad: Kdo se narodil 18. 7. 1978, sečte číslice takto: 1 + 8 + 7 + 1 + 9 + 7 + 8 = 41 = 4 + 1 = 5

Už znáte své či partnerovo životní číslo? Podívejte se, jak řešíte vztahy, co je pro vás důležité a přes co nejede vlak.

Číslo 1

Pro jedničky je ve vztahu velmi důležité fyzično a jeho sexuální stránka. Jakmile to nejiskří v posteli, žádný vztah ani nemůže vzniknout. Jsou to velmi silní, kreativní a inteligentní jedinci a projevují se tak i v peřinách. Jsou velice soutěživí a všechno berou tak trochu jako závod. Jedničkám sedí vůdčí role – a to nejen v posteli, ale ve vztahu obecně. Vášeň je jedna věc a city druhá – s těmi už jim to tolik nejde, zvláště když je mají vyjádřit slovně. Proto se mnohem rychleji sblíží sexuálně než skutečně intimně a partnersky.

Číslo 2

Dvojky k vztahům přistupují opačně než jedničky – tělesná stránka pro ně nehraje tak významnou roli. Věří na lásku na první pohled, sladká slůvka a dlouhé pohledy z očí do očí. Jsou to věční romantici, kteří umějí partnera rozmazlovat a přejí si být hýčkáni. Zbožňují pozornost druhých a rádi o sebe nechávají pečovat. Sex pro dvojky patří především k lásce a bez ní si ho neumějí moc představit. Ve vztahu jsou pak ale velmi „dotýkací“ a partnera či partnerku chtějí mít pořád nablízku.

Číslo 3

Přelétavé trojky to mají trochu komplikované. Tihle lidé se ve vztahu musejí bavit, aby v něm dokázali dlouhodobě zůstat. Každý den potřebují dobrodružství a přísun nových podnětů. Jakmile se začnou nudit, přichází konec a vítr je odvane někam dál. Rychle se zamilovávají a také odmilovávají. Vztah s nimi je náročný, ale také jedinečný. Sami totiž kreativitou, kterou vyžadují, oplývají a zvláště v posteli se s nimi protějšek nikdy nenudí – trojky neustále vymýšlejí něco nového.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Trojky jsou kreativní, pořád vymýšlejí něco nového a nesmějí se nuditFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Číslo 4

Čtyřky přijímají závazky poměrně nekomplikovaně a s otevřenou náručí – jsou neobvykle zodpovědní a rozumní. I proto jim trvá delší dobu, než se do vztahu pustí, ale když do něj jdou, tak naplno. Touží po věrnosti a stálosti. To ale neznamená, že si neumějí užít i rychlé románky na jednu noc. Tihle jedinci jsou ohromně realističtí, a tak i postelové hrátky dovedou vnímat prakticky a naprosto je oddělit od emocí. City a romantická gesta obecně jim občas dělají trochu problémy, ale dají se „vytrénovat“.

Číslo 5

Jestli pětky něco nesnášejí, je to rutina – každý den jeden jako druhý bez sebemenších změn. Tak vůbec existovat nedokážou, proto je do toho nenuťte. V stereotypních vztazích rychle chřadnou a upadají do depresí. Potřebují určitou volnost – to neznamená nutně nevěru, ale odmítají vystát majetnickost a žárlení. Občas mají tendence až příliš vyzdvihovat důležitost sexu a zapomínat na všechno ostatní. Potřebují vedle sebe někoho stejně nadšeného, kdo sám sebe ani své okolí příliš neřeší a žije si po svém.

Číslo 6

Šestky potřebují harmonii, a tak samozřejmě hledají co nejvyrovnanější partnerský vztah. Velmi špatně snášejí hádky, většinou se s nimi naprosto nedokážou vyrovnat. Kvůli druhému by se tito lidé klidně i rozkrájeli, nedělá jim problém věčně ustupovat a uskromňovat se na úkor partnera. Rádi dělají ostatním radost, touží po dokonalosti a snaží se jí dosáhnout i ve vztahu, což nutně vede k zklamání. Potřebují vedle sebe někoho klidného a pozorného, kdo se o ně bude starat, protože na sebe občas zapomínají.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Šestky potřebují někoho pozorného, kdo se o ně postaráFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Číslo 7

Sedmičky si od druhých drží odstup a je těžké dostat se jim pod kůži. Tihle lidé rozhodně nejsou chladní nebo hrubí, jen zkrátka vztahy berou velmi vážně a nevrhají se do nich po hlavě – jejich důvěru a náklonnost si musíte zasloužit. Pak jsou ale velmi citliví a ohleduplní, pečující a laskaví. A pod tím vším se skrývá spousta vášně. Je jen třeba ji objevit, což může dát člověku dost zabrat. O to překvapivější pak je, jak se sedmičky dovedou zvláště v dlouhodobém vztahu s někým, koho znají a komu věří, odvázat.

Číslo 8

Osmičky jsou velmi ambiciózní lidé, kteří vědí, čeho chtějí dosáhnout – a tak si za tím jdou. A to i ve vztazích. O životě s drahou polovičkou mají jasné představy a tímto směrem také postupují. Jsou ohromně dominantní, dívají se do budoucna a určují tempo i směr vztahu. Umějí být velice praktičtí a budují dlouhodobé a pevné svazky. Dokážou si však užít i románek na jednu noc, pokud obě zúčastněné strany přesně vědí, na čem jsou. Nikdy se nesnaží partnera jakkoli obelhat nebo zmanipulovat, jsou velmi upřímní a otevření.

Číslo 9

Devítky mají v životě dost jasno, ale moc to neventilují. Soužití s nimi tak může být poněkud náročné – partner má dost často pocit, že žije spíš vedle nich než s nimi. Málokdy totiž nechají někoho nahlédnout do svého nitra, aby viděl, co se v nich děje. Na druhou stranu jsou k partnerovi velmi tolerantní a dávají mu volnost dělat si věci po svém. Nežárlí, nemají majetnické sklony, požadují od vztahu svobodu a vzájemnou podporu. Vztah má podle nich být bezpečný přístav, kde nikdo nikoho k ničemu nenutí a kam se oba rádi vracejí.

Číslo 11

Jedenáctky jsou velcí perfekcionisté. Mají problém spokojit se s čímkoli, co není na tři sta procent dokonalé. Proto je vztah s těmito lidmi poněkud náročný – potřebují vedle sebe někoho praktického, kdo je bude držet nohama na zemi. Na druhou stranu jsou ale velmi otevření světu, který do sebe zhluboka nasávají – a stejně tak silně vnímají partnera. Chtějí ho zcela poznat, se vším všudy. V jejich přítomnosti není třeba nic předstírat, jedenáctky jsou zvědavé na každý střípek osobnosti svého protějšku.

Jak ovlivňuje vaše životní číslo vaše vztahy?

Reklama

Související témata:

Načítám