Hlavní obsah

Míchané drinky pro jednotlivá znamení. Připravte se na silvestra už nyní!

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční a povánoční období se nese v duchu večírků a společenských setkání. Jaký drink nejlépe sedí jednotlivým znamením zvěrokruhu? To vám prozradí následující řádky.

Článek

Jakkoli samozřejmě není nutné se na večírku nalévat alkoholem, přece jen k prosinci a slavnostnímu období tak trochu patří. A co víc, právě teď přichází čas míchaných drinků a koktejlů, zvlášť když přijdete na vánoční večírky nebo silvestrovské párty. Každému se samozřejmě nezavděčíte, ale poradíme vám, co si připravit za ingredience podle toho, jaká návštěva k vám míří nebo pro koho večírek pořádáte. A dáme tip, co si objednat, abyste si pochutnali vy.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou v první řadě odvážlivci, to znamená, že i jejich drink nějak odkazuje na tuto jejich vlastnost. Může to znamenat, že si objednají koktejl, který hoří, ať už jde o klasickou B52 z kávového likéru a baileys, nebo něco daleko originálnějšího, jako je zápalný exotický koktejl Zombie s rumovým základem. Druhou možností jsou pak drinky nakopávací, které už tak energickým Beranům dovolí propařit celou noc – pomyslete na cokoli s energeťákem nebo colou, třeba Cuba libre.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci málokdy vyloženě paří a házejí do sebe jeden drink za druhým, stejně jako všechno ostatní v životě i alkohol si spíše vychutnávají a jdou po luxusu a plné chuti. Většinou jsou hodně na víno a další kvalitní alkohol, jako je třeba dobře vyzrálá whisky nebo nějaký dobrý bourbon. V jednoduchosti je krása. Když už se rozhodnou pro nějaký drink, bude spíše jednodušší a sofistikovaný – jistě si oblíbí koktejly kávové, jako je Espresso martini nebo Kentucky coffee s dobrým bourbonem.

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Býci ocení luxusní drink, skleničku i provedeníFoto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6)

Zvídaví Blíženci jsou ochotni zkusit ledasco, i drinky, které nikdy neměli a o jejichž obsahu jen letmo tuší. Chutnají jim zvláště nejrůznější sladké mixy s ovocnými sirupy a džusy, čím barevnější, tím lepší. Pokud tedy nechcete úplně experimentovat, připravte si aspoň klasiku, jako je Sex on the beach nebo Tequila sunrise. Blíženci ocení cokoli exotického, třeba ananasový Royal hawaiian nebo Superman shot, který je originální kombinací modrého curacao, modré malinové vodky a červeného absintu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci málokdy pijí rychlým tempem, spíš naopak – pití si hodně vychutnávají a volí drinky, které znají a nemusí se obávat, jestli jim budou chutnat. Může tedy pro ně jít ideálně o něco hodně jednoduchého, jako je třeba mojito. Anebo naopak o něco sladce krémového, víc dezert než drink, jako je ananasovo-smetanová Piña Colada nebo cokoli z oříškových a čokoládových likérů s pořádnou porcí šlehačky navrch.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou ochotní u koktejlů vyzkoušet i to, co neznají, ale jinak se rádi drží osvědčené klasiky, zvlášť takové, která je přenese do letních dnů. Mezi jejich oblíbenci tak bezpochyby bude zvláště v poslední době hodně oblíbený hořce pomerančový Aperol spritz. Často také ujíždí na nejrůznějších variantách ginu s tonicem, kde jsou kombinace chutí vpravdě nekonečné – a stejně tak barvy nápoje.

Foto: Fortyforks, Shutterstock.com

Lvům namíchejte něco, co připomíná létoFoto: Fortyforks, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se rozhodně nebudou pouštět do ničeho překombinovaného, to není v jejich povaze. K pití koktejlů se uchylují málokdy, když už opustí klasiku pivo/víno, většinou je jejich volbou whisky na ledu. Když už udělají výjimku, bude to nejspíš kvůli něčemu opravdu klasickému a přímočarému, co nejvíc vyhovuje jejich nátuře – favority budou Skinny bitch s vodkou nebo kvalitní martini s olivou. Vedle nejspíš nešlápnete ani s ginovým Tomem Collinsem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají rády pěkné koktejly, které mají něco navíc – třeba v podobě hezké skleničky. Rozhodně u nich zaskórujete s Cosmopolitanem – široká sklenička, jasně růžová barva brusinkového pití a třešeň navrch, hned si přijdou jako v Sexu ve městě. Jejich favoritem pak budou i ledovky, jako je ovocné Frozen daiquiri nebo Margarita s podobnou kombinací. Broskvové Bellini se šumivým vínem je pravděpodobně příjemně překvapí, můžete ho vytáhnout z rukávu jako eso.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou uzavřenými, tak trochu mystickými osobnostmi, které vás svou volbou alkoholu dost často překvapí. Sáhnou po něčem, co byste od nich vůbec nečekali. Vyhovují jim drinky spíše hořké než sladké letní „tlamolepy“, ocení tak třeba hořkosladký Sazerac z koňaku a absintu nebo nahořklé, krvavě rudé Negroni s ginem a vermutem. Z těch obyčejnějších je jistě neurazíte směsí ginu a tonicu, vyberte však spíše ty jednodušší, méně navoněné verze.

Foto: Plateresca, Shutterstock.com

Štírům uděláte radost drinkem Negroni, kde je základem vermut a ginFoto: Plateresca, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou přímočaří a otevření, málokdy si dají sofistikované nápoje, kterými by dali najevo, že alkoholu rozumí a pijí na úrovni. Dají si prostě to, co jim chutná, i když to někomu může připadat obyčejné. Nejčastěji se tak budou držet piva nebo cideru a na koktejl je nejspíš nezlákáte. A když už, zkuste to s jednoduchým ledovým mojitem nebo Manhattanem, kde nebude třeba dvacet sedm různých ingrediencí a správný postup při pití.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh ocení koktejl, který bude důstojný – nic rozjásaně barevného, ale spíš něco s whisky nebo koňakem, co bude moct převalovat na jazyku a kroužit s tím ve sklence u praskajícího krbu. Rozumíme si. Ideálním koktejlem pro Kozorohy je tak Old fashioned, koktejl s whisky, sodovkou, bitterem, to vše navíc ozdobeno plátkem pomeranče a ideálně koktejlovou třešničkou. A podobně zafunguje také Whiskey sour s citronovou šťávou a vaječným bílkem. Z těch jednodušších nejspíš nezklame podobně nakyslý Gin fizz.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jestli si jde na něco vsadit, tak na to, že Vodnář si dá něco divného. Pokud tedy do menu zařadíte koktejl, o kterém ještě nikdy neslyšel (a klidně si ho vymyslete sami), je to jasné. Pokud kreativní být nechcete, postarejte se o to, aby si mohl objednat Bloody Mary – Vodnář si bude užívat, že se ho všichni ptají, jestli mu ta rajčatová věc opravdu chutná. Případně zvolte cokoli, do čeho lze nalít modré curacao – aspoň podivně chemická barva Vodnáře také při volbě nápoje uspokojí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nejsou ohledně alkoholu vybíravé – ne že by snad patřily mezi alkoholiky, ale nechtějí druhé zatěžovat tím, že by si objednávaly nějaké speciality. Protože jde o vodní znamení a voda je automaticky přitahuje, nejspíš s radostí vyzkouší Blue lagoon založený na vodce. Dalším drinkem, ke kterému to tohle snivé znamení táhne, bude možná trochu překvapivě Long Island Iced Tea – zajímavá kombinace s chutí vodky, tequily, bílého rumu a ginu se špetkou sektu a coly navrch je bude bavit při každém doušku.

Načítám