Hlavní obsah

Kocovina podle horoskopu: jak ji léčí jednotlivá znamení?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Mnoha lidem se občas stane, že to úplně neodhadnou s pitím alkoholu a druhý den jim není nejlépe. Receptů, jak se vypořádat s kocovinou, je samozřejmě hodně, ale jak ji konkrétně zvládají jednotlivá znamení?

Článek

Vzbudit se ráno po podařeném večeru s bolestí hlavy a pěknou kocovinou, to není nic příjemného. Stejně jako se liší povahy jednotlivých znamení, liší se i to, jak s následky nemírného pití nakládají. Každé má vlastní recept a každé by přísahalo, že právě ten jeho je nejlepší. Jak se s kocovinou vypořádává právě vaše znamení? A co vaši blízcí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Energičtí a nadšení Berani vyskočí nastartovaně z postele každé ráno a je jedno, kolik skleniček si večer předtím dali. To je nemůže zastavit. Aby dostali alkohol z těla, vyrazí nejspíš do tělocvičny, na hot jógu nebo si roztáhnou podložku na cvičení doma na podlaze, aby to ze sebe všechno vypotili. Jestli jste strávili večer popíjením s Berany, připravte se, že vás budou chtít vytáhnout také – snaží se vám tak pomoci. Jestli na to s hlavou jako střep nemáte nervy, schovejte se: jsou neodbytní.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci a jídlo, to k sobě neodmyslitelně patří. A právě k jídlu se tohle znamení obrací pro útěchu i ve chvíli, kdy mu není hej. Po večeři s nadbytkem vína Býci přísahají, že je zachrání pořádná snídaně – pěkně mastňoučká a s křupavou slaninou. Málokdy se však při kocovině do kuchtění pustí sami: v hlavě nosí dlouhý seznam míst, kde se dá správná snídaně sehnat. Jestli vám vůně smažených vajíček po těžké noci nedělá dobře, možná se Býkům ráno vyhněte.

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Býci nevolnost zajídají pořádnou snídaníFoto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou pro každé dobrodružství a rádi zkoušejí nové věci – takže i nejrůznější zázračné recepty a triky, jak se z kocoviny dostat. Sklenička vody, v níž si rozpustí šumivé céčko? Rozhodně, jdeme na to. Ultrafialové světlo, kterým si budou po dobu dvou minut svítit do krku? Jasňačka, za zkoušku to stojí. Tajná bylinka, která roste jen na jediném ostrově uprostřed Tichého oceánu a kocovinu zázračně vyřeší? Sem s ní! Navrhněte jim vlastně cokoli a oni do toho půjdou po hlavě.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jdou na kocovinu zklidněním mysli a hledáním ztracené rovnováhy těla, vyřešit se ji často snaží meditací a hlubokým dýcháním. Uslyšíte-li z vedlejšího pokoje Enyu a ucítíte vonné tyčinky nebo aromalampu, je to jasné: Rak se snaží vybalancovat psychiku pošramocenou tím, že se předchozí den proměnil v rozpitou alkoholovou šmouhu. Většinou je nějaký pořádný čajový nakopávač, jako je třeba maté, a zvuky přírody nebo meditativní šamanské bubny zase hodí do pohody.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

I s kocovinou touží Lvi po pozornosti. Co to znamená? Že právě jim je nejhůř a osmkrát to každému povědí. Budou ostentativně zničeně polehávat tam, kde na ně bude nejlépe vidět. A navíc zkusí co možno nejpodivnější metodu, jak se nevolnosti zbavit, a nalijí do sebe i sebenechutnější lektvar. Ani nemrknou, jen když se na ně budou upírat oči všech okolo a celý svět uvidí, jak trpí a jací jsou tvrďáci. Druhá možnost pak je, že se budou tvářit jakoby nic: kocovina si na všemocné Lvy přece nepřijde.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Lvi si kocovinu opravdu užijí. Je to pro ně další důvod, proč být středem pozornostiFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Organizované Panny kocovinu nesnášejí: často se zvrhne do té morální – vyčítají si, že povolily otěže, neměly večer tak pod kontrolou, jak by měly mít, a opily se. Většinou proto trpí někde v ústraní, kde na ně nikdo nevidí. Kocovinu léčí spánkem a kávou a snaží se fungovat, jako by se nic nedělo, aby nikdo nic nepoznal. A když můžou, stulí se pod deku před televizí a tupě zírají na cokoli, co tam zrovna běží, dokud se jim neuklidní žaludek a v hlavě nepřestane tupě bušit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Na první pohled byste to možná neřekli, ale Váhy léčí poalkoholové útrapy tím, co je způsobilo – alkoholem. Vyrovnat hladinku je podle nich jediný recept na tuhle patálii, takže Váhy vyrážejí s bolavou hlavou nejčastěji na pořádný brunch se sklenkou mimózy nebo bloody mary. Nemějte je ale za alkoholiky nebo nekultivované barbary, to Váhy nejsou a vědí, kdy a jak přestat. Rozhodně se jim nestává, že by to přehnaly a hned se po hlavě vrhly do další party už od rána.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Kocovinu nemiluje nikdo, ale zrovna Štíři ji opravdu nesnášejí a berou si ji osobně. Jsou totiž tak trochu maniaci, co se kontroly týká, takže je silně rozčiluje, že kocovinu pod kontrolou nemají a ona ovlivňuje tolika způsoby jejich existenci. Co s tím? Bojují všemi zbraněmi a snaží se tvářit, že jsou úplně v pohodě. Lijí do sebe iontové nápoje, cpou do sebe hrsti vitaminů, zodpovědně hydratují a střídmě snídají, aby jim nebylo těžko. To by bylo, aby kocovinu za chvilku neměli pod palcem!

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Kocovinu berou Střelci jako celý život: zkrátka ji mají a nedá se s tím nic dělat, není to důvod fňukat či nadávat. S jejich pozitivním přístupem se i rozhoupaný žaludek zvládá lépe. Metodou, na kterou Střelci přísahají, je káva, káva, káva – v libovolném množství, nejlépe větším než velkém. Pravděpodobně stráví celý den s pravidelným přísunem kofeinu – a pomůže jim to, i když třeba jen proto, že tomu věří. Také vás nakazí svým optimismem, takže ani vy po jejich boku nebudete tolik trpět.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si případnou kocovinu dovolí jen tehdy, když je na ni prostor – čeká-li je něco důležitého, tak samozřejmě nepijí, tam není co řešit. Nevolnost léčí především tím, že spí – klidně celý den, jestliže mají pocit, že jim to pomůže. Navíc budou mít doma pravděpodobně nachystaný silný vývar, protože tak trochu počítali s tím, že se večer může zvrhnout. Kozorozi jsou vždycky připravení a svému tělu dají čas se z alkoholu vzpamatovat. Do stavu kocoviny se však propijí jen málokdy, není to jejich styl.

Foto: Joshua Resnick, Shutterstock.com

Kozorozi dělají jen máloco bez rozmyslu. Na ráno po večírku předem připraví silnou polévkuFoto: Joshua Resnick, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři s hlavou vždy nastartovanou na plné otáčky znají svoje tělo a vědí, co mu v které situaci prospěje, takže i na kocovinu mají jasný a osvědčený recept: několik vitaminů B a D, zelené smoothie plné dalších živin, potravinové doplňky a nakonec trocha proteinu... Brzy budou jako rybičky. Kocovinou se nedají zastavit, ale pokud je jim opravdu špatně, tak prostě jen leží. Vodnáři se zkrátka nedají do ničeho nutit a dělají si všechno po svém.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Tohle vodní znamení má na kocovinu jednoduchý recept: vodu. Hodně vody. Ryby si jednoduše zalezou do vany či sprchy a nechají na sebe dopadat proudy a proudy horké vody, dokud se z jejich těla neodplaví všechny zbytky uplynulé noci. To je jejich metoda a nenechají na sebe tlačit, spěchat, rozmlouvat si to… Vlastně byste na ně neměli ani moc mluvit, než se zase dají do pořádku. Voda je pro ně všelék a rozhodně jim pomůže zbavit se všeho zlého.

Skoncovat s alkoholem je těžké. Přečtěte si příběh Michaely a Moniky a nechte se inspirovat. Když to zvládly ony, jde to! 

Reklama

Načítám