Hlavní obsah

Vaše karma: Jste milující Karkata, nebo hektická Kanya? Starověký hinduistický horoskop vám napoví

Foto: Snowbelle, Shutterstock.com

Foto: Snowbelle, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horoskop starých Indů se na člověka dívá především skrz jeho duši, která se narodila do fyzického těla. A nese si s sebou karmu z minulých životů, jež ovlivňuje i jeho současný život. Hinduistická astrologie staví na staleté tradici a napoví vám víc, než tušíte.

Článek

Karma - hinduistický filozofický koncept, podle kterého závisí štěstí člověka na tom, co dobrého či špatného udělal v minulém i současném životě. Podle starých Indů zanechává každý čin i myšlenka v lidské mysli otisky. Podobně jako západní astrologie se hinduistický horoskop dělí na základních dvanáct znamení. Jaká to jsou a co o vás vypovídají?

Mesha (14. dubna – 14. května)

Lidé narození v tomto znamení jsou výbušní, impulzivní a ohniví. Jsou také spontánní a mají schopnost snadno navazovat přátelství v různých sociálních prostředích. Nejsou moc trpěliví a neradi čekají. Často jsou obviňováni z nerozvážnosti. Jejich karmickým cílem je vytvořit na tomto světě velké věci. Zpočátku je pro ně těžké soustředit se na konkrétní věc, ale jakmile si svůj cíl uvědomí, vloží do všeho veškerou svou energii.

Karmický úkol: Naučte se naslouchat druhým a přijímat jejich rady.

Vrishaba (15. května – 14. června)

Toto znamení se vyznačuje praktičností a trpělivostí. Jsou to obvykle milující lidé, kteří se rádi věnují svým blízkým a jsou ochotni vždy pomoci. Jsou také velcí romantici. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají tvrdohlaví. A protože jsou velmi klidní, mohou se snadno nudit. Lidé v tomto znamení soustředí svou energii na hromadění věcí a pohodlí.

Karmický úkol: Musíte se naučit být v tomto životě tolerantnější.

Mithuna (15. června – 14. července)

Lidé ve znamení Mithuny jsou velmi inteligentní a také zvídaví. Milují zkoumání všech aspektů života bez jakýchkoli předsudků. Berou vše, co jim život nabízí. Vzhledem k jejich divoké představivosti jsou velmi zábavní a přátelští. Méně šťastnou stránkou jejich povahy je náladovost. Stejně tak může ostatní dráždit jejich intenzivní potřeba klást neustále otázky. Milují intelektuální výzvy a obvykle dosahují skvělých výsledků.

Karmický úkol: Musíte se naučit oceňovat příležitosti, které vám život nabízí.

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Lidé narození ve znamení Mithuna jsou velmi přátelštíFoto: Liderina, Shutterstock.com

Karkata (15. července – 14. srpna)

Tohle znamení se vyznačuje extrémní citlivostí a schopností milovat. Lidé, kteří se narodili ve znamení Karkata, mají sklon být přátelští ke všem, s nimiž se potkají. Dokážou být ale také defenzivní a urážliví. Vytváření emocionálních vazeb s lidmi jim často přináší problémy. Silnou stránkou je jejich umění spolupracovat s ostatními.

Karmický úkol: V tomto životě se musíte zaměřit na své emoce a vyhýbat se zášti.

Simha (15. srpna – 15. září)

Lidé narození v tomto znamení jsou silní jak fyzicky, tak psychicky. Vždy chtějí vyhrát a mají tendenci k tomu dospět za všech okolností. Jejich ambice jsou obrovské a vždy se snaží ukázat ostatním svou nadřazenost. Bohužel někdy bývají také arogantní, ale zároveň jsou nesmírně velkorysí, takže jim druzí rádi odpustí. Přitahují je aktivity, které jsou rizikové, důležité je, že mohou použít svou kreativitu.

Karmický úkol: V životě se musíte naučit bojovat s hrdostí a nadřazeností.

Kanya (16. září - 15. října)

Pro osoby narozené v tomto znamení je typická organizovanost. Jsou to lidé, kteří drží slovo a ve společnosti jsou velice vážení, protože jsou vždy ochotní podat pomocnou ruku. Někdy jsou přehnaně žárliví a mívají problém se uvolnit a zpomalit tempo. V tomto životě mají za úkol pracovat tam, kde budou mít příležitost poznat spoustu nových věcí, lidí i míst.

Karmický úkol: Vaším úkolem je naučit se být trpělivější a klidnější.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Lidé narození ve znamení Kanya by se měli občas pokusit zastavit. Příliš mnoho práce není zdravéFoto: puhhha, Shutterstock.com

Tula (16. října – 14. listopadu)

Lidé tohoto znamení se cítí kompletní teprve tehdy, když najdou toho pravého životního partnera. Ve svých vztazích jsou velmi pozorní a pečující. Milují krásy života a radují se z každé maličkosti. Bývají ale někdy koketní a často také prokrastinují. Jejich životním cílem je hledání harmonie a zkrášlování života.

Karmický úkol: Je dobré rozdávat lásku, ale musíte myslet i na sebe.

Vrishchica (15. listopadu – 14. prosince)

Toto znamení se snaží za všech okolností ovládnout situaci. Je totiž plné intenzivní energie. Na ostatní občas působí tajemně a zároveň jako magnet. Tito lidé jsou velmi emocionální, ale také tak trochu individualisté. Díky těmto charakteristikám je jejich osud spíše spojován s ezoterikou a vším, co souvisí s tajemstvím života a smrti.

Karmický úkol: Naučte se odpouštět a zapomenout na minulost.

Dhanus (15. prosince – 13. ledna)

Lidé narození v tomto znamení jsou dobrodruzi. Snaží se vždy zjistit pravdu, proto se intenzivně zajímají o filozofii a právo. Je těžké je zkrotit, milují riziko a nepřemýšlejí o tom, že by je nebezpečné situace mohly dostat do potíží. Mívají velké sny a na jejich splnění budou pracovat bez ohledu na to, co budou muset obětovat. Uvědomují si, že realita je duševní stav.

Karmický úkol: Musíte se vyhnout přísnosti a neúprosnosti, naučte se vyjednávat.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Makara, to je znamení, které svým nositelům předurčuje velké ambiceFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Makara (14. ledna – 11. února)

Osoby narozené ve znamení Makara se nikdy nevzdávají a bojují za to, o čem si myslí, že je správné. Jsou to lidé velmi vášniví a romantičtí, ale jen se svým partnerem. Možná proto ostatním připadají chladní. Moc toho nenamluví, a pokud jde o pracovní morálku, patří k nejlepším pracovníkům celého horoskopu. Vždy pracují tak dlouho a intenzivně, dokud nedosáhnou vrcholu – bez ohledu na to, jak dlouho to trvá.

Karmický úkol: Naučte se najít rovnováhu mezi pracovním a osobním životem.

Kumbha (12. února – 12. března)

Pro toto znamení je typická citlivost. Lidé, kteří se narodili ve znamení Kumbha, mají sklon vidět svět jako laboratoř, v níž jsou jejich myšlenky neustále pitvány a podrobovány zkouškám. Nejsou moc velcí romantici a přitahují je profese, kde musí hodně přemýšlet. Rádi se ovšem zapojují do charitativních aktivit.

Karmický úkol: Pracujte na tom, abyste se zbavili arogance.

Meena (13. března – 13. dubna)

Lidé narození ve znamení Meena jsou extrémně kreativní a jen těžko je naštvete. Jsou to velmi nezávislé osoby, které zároveň milují, když jsou obklopené lidmi. Jsou to takoví „umělci přírody“, již budou ochotně dělat jakoukoli práci, díky které bude jejich hluboký vnitřní svět viditelnější. Občas mají sklon k nerozhodnosti a depresím.

Karmický úkol: Zaměřte se na život tady a teď. Žijte ve svém vlastním světě.

Reklama

Načítám